Malmö Redhawks - Linköping

Ännu en snöplig förlust kan läggas i bagaget för grabbarna i J20. 3-6 mot ett allt annat än bra Linköping är inte direkt det som behövs nu i serien om man ska gå vidare till Super 8, och nu måste det börjas att produceras segrar om det inte ska behöva bli bakvägen till ett eventuellt slutspel i vår.

Malmö började bäst och tog rättvist ledningen med 1-0 genom Adam Strandh, Linköping kvitterade en stund senare på ett, i mina ögon, ganska tveksamt domslut. Fabian Sivnert i Malmömålet blir klart påkörd innan pucken slås i mål och det var en sådan kraftig sammanstötning så hans hjälm flög av. Ni får döma själv av bilderna.

Andra perioden var en grötig historia och utvisningarna avlöste varandra stup i kvarten och än än gång så klickar Malmös powerplay. Där är helt klart något som saknas, frågan är bara vad. Man släpper in både 1-2 och 1-3 innan Victor Svensson reducerar till 2-3.

Tredje perioden börjar ungefär på samma sätt som andra med en massa utvisningar som rycker sönder matchen. Malmö för spelet men lyckas inte med avsluten förrän Dennis Palm, av alla människor, trycker in kvitteringen i powerplay! Skönt med lite utdelning för en gångs skull och kanske skulle man fixa ännu en ny återhämning efter underläge. Dock så slappnade man av aningen för mycket och Linköping kunde göra 3-4 med två minuter kvar i ett ströanfall, så Malmö fick satsa allt på ett kort och man spelade sex mot fem bara för att släppa in två mål i tom kasse.

Surt som fan, men det är så i sportens värld!

+++: Victor Svensson: Fortsätter elda på och peppa sina lagkamrater och spelar med ett STORT hjärta.

++: Dennis Palm: Var bra matchen igenom och satten pricken över i:et med sitt PP-mål.

+: Hampus Gustafsson: Skapar massor som alltid.

-: Andreas Parastatidis: Dagens domare var inte konsekvent överhuvudtaget. Linköping får sin kvittering godkänd trots att Fabian Sivnert blir manglad precis innan det blir mål och Malmö får ett mål underkänt för man kört på LHC:s keeper trots att bilderna visar att det inte är någon i närheten av honom när pucken går i mål.


Alexander Rönnberg


Linköpings omtalade kvittering till 1-1


Adam StrandhMalmös bortdömda mål. Jämför själv...


Adam Strandh styr elegant pucken i mål 


Dennis Palm är kanske inte lika elegant, men väl distinkt när han trycker in 3-3


Måljubel


Malmö Redhawks - Södertälje

Malmö har en minst sagt hektisk vecka med tre matcher på fem dagar, och dagens motstånd stod Södertälje för. Efter första perioden så började jag fundera på om det var lönt att stanna hela matchen eftersom det stod 0-3 på tavlan. Det var, utan att överdriva, riktigt uselt och det påminde om andra perioden mot Frölunda. Det var slarvigt och oinspirerat från nästan alla i laget.

Personligen så var jag övertygad om att Coach Olsson skulle motivera grabbarna i pausen men innan en minut hade gåt så hade Södertälje gjort 0-4. Malmö spelade upp sig betydligt efter det och hade bud på reduceringar ett par gånger, men då stod en till synes omutlig Pascal Möller-Larsson i vägen. Han gjorde ett par helt sanslösa räddningar och utan honom så hade det varit helt andra siffror på tavlan.

Victor Öhman satte Malmös första mål i numerärt underläge med fem minuter kvar av perioden och man kände lite att här fanns mer att ta av.

I tredje perioden kom Malmö ut som ett helt nytt lag, men man fick inte in pucken bakom en storspelande Möller-Larsson. Det dröjde nästan halva perioden innan man satte 2-4 genom Ziga Grahut. Södertälje blev grinigare och grinigare och matchen rycktes sönder av alla utvisningar.

När Malmö fick chansen i spel fem mot tre så trodde jag att man skulle göra ett till, men det dröjde tills Södertälje fick in sin fjärde gubbe innan mannen med det underbara tandskyddet, Niklas Arell, stötte in 3-4. Jag var helt säker på att Jan Urbas skulle göra 4-4 men han spelade fram Hampus Gustafsson istället och kvitteringen var ett faktum.

Matchen till sudden death och den tog slut efter 23 sekunder efter ett ganska snyggt Södertäljeanfall. Nu är det bara att  ta nya tag till matchen mot Linköping imorgon!

+++: Lagmoralen: Trots underläge med 0-4 så ger man aldrig upp. Det är sånt som skapar lagkänsla och gör så man kan komma hur långt som helst1

++: Niklas Arell: Växer mer och mer för varje match som går. Får mycket istid och ger järnet i varje byte.

+: Pascal Möller-Larsson: Jag kan inte göra annat än ta med Södertäljes mycket duktiga målvakt. Han stod för många både avgörande och högkvalitativa räddningar idag och är en stor anledning att Södertälje åkte hem med två poäng i bagaget.

-: Malmös PP: Rent ut sagt bedrövligt! Trots två mål idag som egentligen kom till med två man mer på isen (en avvaktande utvisning gav sex mot fyra och en fem mot tre som precis blivit avslutat) borde varit betydligt fler. Det görs mer komplicerat än vad det behövs och det skjuts för lite.


Markus Svensson håller ögonen på pucken


Victor Öhman gör mål för Redhawks


Södertäljes målvakt Pascal Möller-Larsson räddar en av många chanser som Malmö hade


Hampus Gustafsson gör mål


Niklas Arell firar efter att ha gjort mål för Malmö

Malmö Redhawks - Frölunda

En bra period, en dålig period och en jämn period. Så kan man väl sammanfatta denna tillställningen enkelt.

Malmö kom ut riktigt taggade mot regerande mästarna, och trots att man bara hade 16 utespelare tillgängliga till denna match så satte man full fart framåt med Victor Svensson som en energisk pådrivare. 1-0 kom på ett rejält kanonskott och sen ordnade Jan Urbas 2-0 helt rättvist.

Andra perioden, som nog både jag och Malmö vill glömma snabbt, förlorar man med 0-3 i mål och 9-20 i skott. Det var aldrig någon tvekan om vem som ville mest i den perioden. Att Malmö sen drog på sig en massa onödiga utvisningar för att blev stillastående gjorde nog sitt. Coach Olsson var allt annat än nöjd, och det var inte så svårt att förstå varför. Som inte det var nog med det så missade Victor Svensson en straff med.

Malmö såg lite mer ut som man gjorde i första perioden när det var dags för sista akten. Man pressade stundtals tillbaka Frölunda men man fick inte in pucken. Hela laget peppade varandra och Anton Blomqvist tog vid där Victor Svensson slutade.

Jag hade tänkt börja med lite machens plus och minus här med, så det är väl lika bra att köra det direkt!

+++: Victor Svensson - Skit i den missade straffen, killen slet som ett djur hela matchen och visade en enorm vinnarskalle.

++: Jan Urbas - Producerar poäng hela tiden känns det som. Det händer i alla fall någonting runt honom när han är på isen.

+: Anton Blomqvist - Visade också en enorm vinnarskalle idag. Peppade, skällde och slet.

- :Alexander Rönnberg - Lite synd att han hamnar här för det är en rolig spelare att titta på. Han ger järnet i varje situation och hatar att förlora. Dock kom det alldeles för många felpass från hans klubba idag för att han ska få godkänt.


Matchstart


Alexander Bengtsson vaktade Malmömålet idag


Action


Jan Urbas har precis gjort 2-0 för Malmö


Sebastian Pålsson visar att han har tungan rätt i mun


Victor Svensson slet som ett djur i matchen


Sargbök


Trots en del chanser i andra perioden ville pucken inte in bakom Robin Lehner i Frölundakassen


Frölunda nära att göra mål i andra perioden


Linus Molin blir trippad av Andreas Lindström när han är på väg igenom och det blir straff...


... som tyvärr Victor Svensson missar


Jan Urbas bjuder på matchens delikatess 


Frölunda gör 3-2 som också blir slutresultatet


Action


Viktor Holmkvist försöker kvittera till 3-3


Victor Öhman

Malmö Redhawks - HV71

Var och bevittnade Redhawks J20 idag och med tanke på motståndet så hade jag forhoppningar på att det kunde bli en bra match. Malmö började klart piggast med efter cirka tio minuter in i första perioden så fick man spela tre mot fem vid två tillfällen och då blev man straffade direkt av HV71. 0-2 kändes väl inte helt omöjligt eftersom HV71 inte visade något särskilt bra spel när man inte var i powerplay.

I andra perioden så fortsatte Malmös utvisningsbekymmer men samtidigt skulle detta bli en vändning i denna matchen. Alexander Rönnlund skickar iväg en rensning som tar plexit och får en väldigt annorlunda riktning som i sin tur ställer Martin Pettersson i HV-målet. Han dyker desperat efter pucken och får tag i den bara för att se en medspelare valla den mot tom kasse igen. Malmö jublar för mål och dömaren blåser mål. Domarna är inte direkt välplacerade och det gör HV-spelarna vansinniga... Det blir jättediskussioner om pucken var inne, och hur domarna kunde se det.

Domaren hävdar dock bestämt att pucken var inne och målet blir godkänt. Jag tycker ju dock att Markus Svensson i Malmömålet skulle haft en assist på målet. En stund senare kommer kvitteringen signerad en av mina favoritspelare, Jan Urbas, med stor hjälp av att pucken vallas på domaren och Malmö är med i matchen igen. Dock slutar sista perioden mållös och matchen går till förlängning som också slutar mållöst och matchen måste avgöras på straffar. Markus Svensson spelar strålande i kassen och Victor Svensson smäller in en helt underbar straff, men HV kvitterar i sista rundan genom deras kapten Robin Karlsson. Malmö avgör dock med sin sista straff slagen av Hampus Gusafsson och segern är bärgad!

Lite bilder från matchen.


Matchstart


Slit och bök vid sargen


Hampus Gustafsson visar vägen


Adam Strand blir upptryckt i planket


Adam Strandh


Gallerungar


Markus Svensson flashar plocken


HV71's Martin Olsson hänger inte med  i svängarna och hamnar i planket


Sebastian Pålsson krigar mot André Petersson i HV71


När tre spelare går in brukar åtminstone en klara sig stående


Rasmus Damgaard


Ziga Grahut


Anton Blomqvist


Victor Öhman


Markus Svensson visar lite gymnastiska övningar


Kvällens domare, Thomas Forsström, hade en del att stå i


Markus Svensson räddar Jimmy Anderssons straff


Victor Svensson sätter sin straff säkert...


... och blir så här nöjd


Saken är klar, Malmö vinner efter straffar

Inte illa

I två veckor har man våndats för det där SMS:et som aldrig kom, men samtidigt så är man aldrig helt säker från man får resultatet i handen, och imorse var det dags... Resultatet på "Manuell medicin"-tentamen. Redan innan tentan så kände jag att jag inte lagt tillräckligt med tid på pluggandet och när jag väl fick papperna framför mig så kände jag bara att det var nattsvart.

I vanliga fall är jag alltid sjukt negativ inför en tenta, men när jag väl skrivit den och det gått bra så brukar jag vara lite mer uppåt eftersom den där det -var-ju-faktiskt-inte-särskilt-svårt-ändå-känslan kommer fram. Denna gång var det mer eller mindre ett svart hål i sinnet. Ni vet, den där känslan man får då allt gått åt helvete och man är brutalt medveten om det.

Så gick man där och väntade och väntade. Och väntade lite till. Varje gång det pep i mobilen så stelnade man till, det kunde ju vara det oundvikliga SMS:et som bekräftade det man redan visste. Men det kom aldrig något SMS.

Anledningen till det uteblivna SMS:et?

Det får ni räkna ut själva...

Vad är det som händer?

Igår när jag kom hem efter Malmös match mot Troja trodde jag inte att jag kunde få sämre hockeymatcher, men ack som jag bedrog mig. Idag har jag bevittnat något som jag inte trodde var möjligt, nämligen att Malmö får stryk hemma mot Sundsvall.

Vi tar det en gång till lite långsammare: Malmö fick stryk hemma mot Sundsvall.

Sundsvall... Hemma...

Det finns ju inte på världskartan. All heder till Sundsvall som spelade smart och efter sina resurser, medan Malmö mest gled omkring och såg oinspirerade ut. Det var ju rena VM i att spela runt pucken och inte våga ta avslut idag. Värst var ju Fredrik Eriksson, och jag tycker inte han gör skäl för att spela i någon av dom tre första femmorna.

Antingen är det något som är väldigt fel i föreningen eller så glider spelarna runt med ena skridskon i den nya arenan. Enligt speakern så sköt Malmö 38 skott idag, men jag kan med handen på hjärtat säga om han sagt hälften av det så kanske, bara kanske, hade jag trott på honom.

Ska jag lyfta fram några som kommer undan med hedern i behåll så är det kedjan med Urbas, Gustafsson, Kristoffersson, målvakten Henke Karlsson samt André Mattsson. Resten får ett fett jävla minus i prestation!

Ta er i kragen - ni är för helvete sämre än MFF!

Malmö Redhawks - Troja Ljungby

Idag var jag på plats för att fota lite när Redhawks tog emot Troja. Det är faktiskt den första seriematchen jag plåtar på eftersom det kommit hundra andra saker ivägen innan, men nu har det förhoppningsvis släppt lite med övriga uppdrag. Matchen då? Jo, det var i ärlighetens namn ingen upphetsande historia och jag funderade ett tag på om jag skulle dö av tristess.

Till slut så vann Malmö, kanske inte helt rättvist, med 3-1. Troja saknade tre ordinarie backar och hade omskolat en forward till back inför kvällens möte.

Lite matchbilder kan jag bjuda på:


Action


Jacob Gustafsson


Hampus Gustafsson


Sebastian Pålsson får smaka på en saftig tackling från Trojas Niclas Gustavsson


Action


Action


Ziga Grahut i en offensiv räd tillsammans med Jan Urbas


Malmö gör 3-1


Niklas Arell städar framför Fabian Sivnert i Malmömålet


Det var ganska mycket stök och bök i dagens match


Sist ut är Jan Urbas som visar att han inte tänker vika ner sig

RSS 2.0