Shopping

Denna dagen började att man vaknade upp till ett riktigt skitväder med snöslask och kastbyar. Precis så man vill att helgen ska börja... Egentligen kvittar det mig eftersom jag mest suttit inomhus och hostat idag, och det känns som om lördagen kommer vara dagen då den här sjukan kommer vara som värst.

Jag har inte gjort ett skapandes dugg idag och det känns skönt att bara kunna dega ibland. Det var i och för sig en liten lögn eftersom jag både fixat lite återbud samt varit och shoppat ikväll. Alla som ringt mig på mobilen när jag varit hemma kan intyga att jag har behövt en ny lur ganska länge nu och nu kände jag själv att det var dags. Jag har spanat in Nokias E71 ett tag och tyckte att den passade ändamålet som handsken.

Sagt och gjort, iväg och handla... dock hann jag precis upptäcka att mina byxor gått sönder innan jag skulle gå. Typiskt, då dom både var sköna och det sista paret jag hade av lite varmare byxor. Det andra paret gick sönder förra veckan. Körde ut på Jägersro och köpte min telefon och sen gick jag in på Dressmann och fick tag i ett par ruskigt sköna byxor, som också var snygga. Passade även på att köpa en tröja och lite annat smått och gott.

Nu har jag suttit och pillat på min lur ett tag nu och är helnöjd med mitt köp! Man kan lugnt säga att det har varit en lyckad kväll.

Då var allt klappat och klart

Sista dagen, sista tentan, sista ångesten... så kunde man väl närmast beskriva mina känslor imorse, ja även igår kändes lite så. Det enda som återstod av ubildningen var den praktiska tentan, och den var fasad av många i klassen. För min egen del så var det mest PNF-delen som jag kände inte riktigt satt som den skulle, palpation, inspektion i vila och rörelse och specifika tester tyckte jag satt ganska bra.

Vi var indelade parvis i två grupper, den ena gruppen gjorde tentan igår eftermiddag och resten skulle göra det idag. Jag parade ihop mig med Katla, vi har ju funkat som ett radarpar redan sen steg ett och det kändes bra att ha någon man jobbat med innan som tentapartner. Det var många som hade full panik igår, men jag fick ganska tidigt besked från Anette att hon klarat tentan och lite senare på kvällen även av Anna som sa att det var inte så tufft som man kunde förvänta sig. Allt är ju relativt...

Jag kan utan omsvep erkänna att det var med blandade känslor man begav sig till skolan imorse och saken var inte bättre av vetskapen att an var först ut idag. Väl på plats så märker jag att till och med Katla är aningen nervös och det tillhör inte vanligheterna! Vi kom överens att jag skulle börja och det var väl lika bra att få det hela överstökat, och ungefär en halvtimme och en massa blackouter senare så hade man kämpat sig igenom alla delmoment.

Då var det dags för mig att agera patient och jag kan säga att det var en lång halvtimme jag fick vänta på besked om jag blivit godkänd eller inte... Det var det dock värt efter beskedet om att man klarat tentan! Nu återstår två saker innan certifieringen är helt klar, en fallstudie och företagspraktik. Någon som känner sig manad att agera studieobjekt?

En nästan typisk måndag

Jaha, då sitter man här igen och känner att man börjat bli slarvig med inläggen. Det blir ju lätt så när det inte händer något särskilt, men idag så var det en världspremiär som gick av stapeln, i alla fall för mig. Tro det eller ej, och ni som känner mig kommer misstro mig, men jag käkade faktiskt sushi idag! Jag har alltid varit lite skeptisk till hela konceptet med rå mat, i synnerhet fisk då det inte tillhör mina direkta favoriter.

Jag har ju alltid predikat att man inte kan säga något är äckligt innan man provat det så det var bara upp till bevis för mig idag, och det var faktiskt ganska gott. Det är dock ett stort jävla minus att man ska behöva käka med pinnar... Pinnar!! Det är 2009 och man käkar mat med två tandpetare i storlek XXXL. Och så påstår folk att Japan är ett högteknologiskt land...

Nåja, bortsett från pinnproblemet så kan jag nog tänka mig att käka sushi igen.


Det går framåt

Nu ar det gått ett par dagar sen och jag kan bara säga att jag har jobbat ordentligt för att komma igång med lite viktminskning, och trots lite fusk med träningarna dom senase dagarna, så är resultatet bättre än vad jag kunnat räkna med. Jag ligger redan minus 1.8 kilo! Känns jäkligt bra.

Vad har mer hänt idag då? Jo, jag var och badade med Tindra eftersom hon hade studiedag från skolan idag och nu ikväll var jag och Kristian och kollade på Pantern-Tingsryd. Jag hade lirat lite innan på två olika spel och Tingsryd var det enda som sprack. Det blev 3-3 vid full tid och sen knappt minuten in i sudden death så gör Tingsryd 4-3. Lite drygt, men min dubbel med Malmö och Leksand satt så det blev nästan 400 kronor plus i kassan. Alltid något.

Imorgon ska jag till läkaren med Molly för en fyraårskontroll. Bli nog spännande, men det kommer gå bra för hon är ju en tuff liten tjej.

En riktigt seg lördag

Ungefär så skulle man kunna sammanfatta denna dag. Idag har jag inte gjort ett skit av värde, och detta trots att jag skulle ut en runda på Bulltofta men vädret gjorde så jag bangade ur. Det är inte bra om jag inte kommer igång ordentligt med detta, så jag ska bannemig ut och gå imorgon!

Det mesta av eftermiddagen har spenderats framför datorn och dumburken där det varit FA Cupen i England, Elitserien här hemma och lite NHL. Just nu kollar jag på Småkronorna mot Slovakien och det är väl en ganska tråkig match än så länge. Sätt nu lite fart så tar oss till final!

Mollys dag

Idag fyllde min lilla Molly fyra år och hon vaknade till sång och presenter. Hon var mäkta nöjd och vid middagstid så var det dags att åka till frisören där hon skulle klippa sig lite och få rosa färg. Hon var jätteduktig och efteråt så fick hon själv välja en present på BR, och det blev en grej med dockor och katter som var en typ utställning. Molly tyckte om den och har lekt med den hela dagen.

Annars har dagen varit lugn med lite tårta och saft på eftermiddagen med farmor och farfar, och efter det ville hon följa med till Oxie. Så det har varit väldigt tyst här hemma efter dom åkte.

Hur har det då gått med min träning? Det har varit lugnt eftersom jag haft en monsterhuvudvärk hela dagen och hela nacken är sjukt stel. Jag kommer ta igen det imorgon när jag tänkte ta en tur i spåren ute på Bulltofta. Och ja, jag käkade lite kladdkaka idag, men jag nöjde mig med en bit...


2009: Nytt år - nya utmaningar

Då har det blivit ännu ett nytt år, även om detta blev försenat med en sekund, och med ett nytt år kommer ju nya förpliktelser av olika slag. Förra året innehöll mest en massa besvikelser och strul, men förhoppningsvis så är det slut med det nu. För min egen del så var december fullmatad med saker som jag var tvungen att ta tag i och det i sin tur ledde till att jag inte fick skrivet så mycket här som jag egentligen skulle.

Vad har jag för förhoppningar för 2009? Tja, egentligen inga alls, men jag har i alla fall bestämt mig för att sätt upp ett par mål jag vill uppnå innan det är dags för 2010.

* Ta dykcertifikat
* Få igång min firma ordenntligt
* Sänka matchvikten en aning

Jag tyckte det var lika bra att ta tag i det sista med en gång eftersom det är det helt klart svåraste på listan så jag var ute och gick i 45 minuter idag. Kallt som fan, och riktigt tråkigt men vem har sagt att det skulle vara lätt?

Nu tänkte jag slänga mig i soffan och kolla på resten av Winter Classic mellan Chicago och Detroit.


RSS 2.0