Vi vet vilka lögner vi bejakar

Jag är en person som älskar julen väldigt mycket av många olika anledningar, men om man tänker efter så är det ju egentligen en högtid full av en massa lögner. Vad är det egentligen vi firar? Vad jag har förstått så är det Jesus födelsedag som ska vara den stora anledningen till festligheterna, men det känns lite som det hela har blivit ett spektakel framkallat av ett visst läskedrycksföretag...

Och varför ska en tjock vit man i pimpdräkt, för man kan väl inte kalla en röd kostym i velour något annat, få cred för alla fina julklappar han delar ut när det trots allt är jag som har jobbat och slitit för att tjäna pengar för att kunna köpa klapparna?

Oavsett den kommersiella framtoningen, eller spektaklet om man hellre vill det, så är julen ändå ganska traditionstyngd. Det är en tid man ska vara med sina nära och kära. Jag älskar att pyssla med ungarna i köket och göra julgodis, knäck och kakor. Ungarna älskar att pynta och öppna julkalendrar. God mat på bordet är ju inget fel heller, klappöppning och sedan ett stilla lugn. Det enda som är tråkigt är egentligen att städa upp allt papper när Tomten har tackat för sig.

Men återigen, kan vi bara förtränga lögnerna om varför och hur vi firar denna högtiden så kan man faktiskt få uppleva en riktigt trevlig stämning trots allt!

RSS 2.0