Blåst på konfekten

Satt och kollade på Leksand-Malmö på tv nyss och kan inget annat än förundras över domarens agerande. Jag vet att alla hakningar och sånt ska stävjas men detta var en parodi på en seriefinal... Det stod ganska tidigt klart att Björn Larsson från Ljusne inte pallade trycket i denna matchen för han lyckades visa ut Malmöspelare på sammanlagt 17 tvåminutare medan Leksand "bara" fick åtta tvåminutare. Dessutom var många av dom direkt felaktiga för att inte säga konstiga.

Jag vet av personlig erfarenhet och som domare själv, dock i innebandy, att saker och ting kan gå snett men man får inte överge sin roll som matchledare och bli en domare. Skillnaden här är ju glasklar - dömer du en match så letar du utvisningar och annat, men om du leder matchen så behöver du inte använda regelboken till punkt och pricka. Att sen den gode herr Larsson från Ljusne inte var ett dugg konsekvent gör ju inte saken bättre, för är det något som spelare kan gå igång på så är det just det.

Malmö lyckades dra på sig sex raka utvisningar innan Leksand fick sin första, och då ska man ju veta att en Malmöspelare fick en utvisning samtidigt. Det är dock ruggigt starkt av Malmö att klara spela en halv match borta mot Leksand med en man mindre på isen och nästan ändå knipa alla tre poängen. Leksand är ett bra lag, det är inget snack om den sak en, men man verkar ha förtvivlat svårt att vinna över Malmö.

Inramningen på kvällens match var sanslös med över 7000 på läktaren och ett massivt tifo. Ljudnivån var det inget fel på heller och publiken fick ju också se en helt galen match med tio mål. Synd bara att lagen var bättre än domaren idag... Nya tag i nästa match!

Man kan ju dock inte låta bli att fundera på hur det hade slutat om Malmö fått spela lite mer i fem mot fem...

Frustrerad

Arrrghhh... Ska det vara så svårt att få sin blogg precis så som man vill ha den? Har suttit med skiten i en och en halv timme nu för att få den just som jag vill ha den och så verkar hela skiten bara ha gått åt helvete. Designen ser bara helt fuckad ut och inget är där det ska vara.

Detta är fan värre än att bli tvingad att se på olika avsnitt av Bonde söker fru...

Nej, nu måste jag få ordning på detta!

Först lite mat sen blir det mer pilleri.

Frontline (Part 1)

Då var alla karantänsdjuren behandlade med Frontline. Nu återstår det väl bara att se om det är så fruktansvärt effektivt som veterinären påstod.

Trångt i sängen

Normalt sett så ska man väl inte klaga när man har tre tjejer i sängen, men när både Molly och Tindra ligger på tvären blir det inte särskilt mycket plats över till mig och Miia. Det är inte det att dom ligger där utan det är för att dom aldrig kan ligga still! Helt plötsligt kan man få en arm eller fot rakt i ansiktet och det är väl inte det man förväntar sig mitt i natten...

Idag ska jag påbörja behandlingen på mina ormar med Frontline och jag hoppas att det funkar lika bra som veterinären sa att det skulle göra annars måste jag dit igen och få utskrivet Ivomec. Är dock ganska skeptiskt att det skulle gå lika snabbt och lätt som hon sa. Jag vet av erfarenhet att inget bara försvinner rakt upp och ner och när det dessutom gäller skadedjur så är jag ännu mera skeptisk. Missförstå mig inte - jag vill inget hellre än att få bort skiten.

Idag så är det jobb som gäller till klockan tre och ikväll ska jag iväg med Rickard och döma en match i Burlöv.

Just nu: Dags för en RedBull.

Veterinärbesök

Sådär ja, då har jag äntligen varit hos veterinären och det behövdes ju inte många sekunder för henne att konstatera att det var kvalster. Jag hade räknat med att få Ivomec utskrivet men det verkar som det finns ett annat medel som är effektivare. Dessutom är det receptfritt. Ska köpa två burkar Frontline på Apoteket idag och börja behandla ikväll så får vi se hur det går.

Fortsättning följer...

En ny favorit

Då var ännu en helg över och man kan väl summera den lite lagom snabbt. Igår gjorde jag absolut ingenting vettigt efter jag kom hem från jobb utan det blev lite pillande med datorn och sen blev det TV-kväll för hela slanten. Det enda tråkiga var att det inte var något av intresse överhuvudtaget som visades. Slängde till sist in DVDn "A Spark Of Insanity" med Jeff Dunham och det blev en massa sköna garv. Man måste bara älska Walter med sina spydiga och träffsäkra kommentarer, Achmed - den döde terroristen och Peanuts helgalna stil. Titta själv...

Idag var det gymnastik med Tindra som vanligt och efter det var det hem och bada ormarna som fått kvalster. Hann precis med allt innan det var dags att packa domarväskan och dra till Lomma för tre matcher. Alla matcherna avlöpte utan några större incidenter trots att jag fick ta ett matchstraff. Alla var nöjda och glada, möjligen undantaget killen som fick matchstraffet.

När jag kom hem efter dömningarna så var det bara att byta om för att sticka iväg på nästa uppdrag i Svedala och detta gällde en soffa. Väl på plats så var det inte så mycket att orda om så vi slog till och nu har vi fått upp en ny soffa i vardagsrummet som är sjukt skön. Måste säga att jag är ruggigt nöjd med det köpet... Har lite mer att möblera om här inne men det hade jag tänkt fixa imorgon. Nästa projekt blir att försöka få igång den förbannade routern som la av för ett tag sen. 

Imorgon: Ledig dag och DK-möte på kvällen! 


Helvetes jävla skit

Pysslade om djuren igår på kvällen och upptäckte till min fasa att fyra av mina Rosenboor var nerlusade med kvalster. Misstänkte direkt vem som var smittkällan till det och mycket riktigt så var det Kungspytonhonan jag köpte från Terrarieservice. Eftersom han har gjort sig känd för att sälja infelterade djur så kollade jag henne extra noga men hittade inget sp jag trodde inte det var någon fara. Så fel jag hade...

Det tråkigt är att jag satte in min het Piebald-hane till honan för parning och nu har han ju naturligtvis också fått skiten. Fick skadereglera hela kvällen och tur i oturen så verkar dyrgriparna och rariteterna ha klarat sig. Jag måste dock sanera hela rummet för att vara på den säkra sidan så nu letar jag alternativ. Har fått tid hos veterinären på tisdag så då får jag förhoppningsvis Ivomec utskrivet så jag kan påbörja en kraftigare behandling.

En sak är i alla fall säker - Terrarieservice är härmed svartlistat!

En liten utmaning

Fick en lite utmaning om att svara på ett gäng frågor innan och här kommer dom svaren:

Hatar du mer än 3 personer?
Hmmm... Tveksamt. Jag är en ganska snäll människa.

Har du någon gång försökt ta ditt liv?
Nej.

Hur många hus har du bott i?
En villa, fyra lägenheter och ett radhus.

Vilka är dina favoritskor?
Mina kängor.

Har du fält krokben för någon?
Jajjemänn.

Vilket är det värsta ämnet den här terminen?
Går ju inte i skolan längre...

Vilket är ditt favoritämne den här terminen?
Se frågan ovanför.

Äger du en Britney Spears CD?
Skulle inte tro det!

Har du någonsin spytt bland folk?
Nix. Det är jobbigt nog att göra när man är själv.

Säg något du alltid tänker på?
Mig själv... eller något ditåt.

Vilket stjärntecken är du?
Skytt

Vilken är den pinsammaste CDn du äger?
Någon Cd-singel med Bobby Summers.

Sommar eller vinter?
Vinter.

Har du någonsin örfilat någon?
Jepp.

Spelar utseendet någon roll?
Till viss del...

Favoriträtt?
Svårt att säga eftersom jag äter det mesta. En rejäl pepparstek med grönpepparsås är ju aldrig fel.

Är du förlåtande?
Det tycker jag.

Hur många barn vill du ha?
Två.

När grät du senast?
Det minns jag inte.

Har du kallat din lärare för mamma?
Nej.

Vad är dina smeknamn?
KeXx, Keke eller Generalen.

Är du nöjd med ditt liv?
I det stora hela, ja.

Gillar du dig själv?
Ja.

Är du närmare din mor eller din far?
Min far.

Favoritegenskap hos motsatta könet?
Humor och äventyrslusta.

Vad skulle du göra om du fick vara det motsatta könet för en dag?
Bli en drinkhora och supa mig full gratis.

Vad är klockan när du svarar på detta?
12:12

Smärta

Igår fick jag nog årets dummaste idé och det säger ju egentligen en hel del eftersom året snart är slut... Den gick helt enkelt ut på att jag skulle damma av min målvaktsutrustning och börja träna igen. Bra idé, Einstein! Glad som en lärka så plockades skor, benskydd, susp, bröstplatta, byxor, tröja och hjälm fram ur gömmorna och applicerades på min allt annat än vältränade kropp. Jag hade inte en tanke på att det skulle bli jobbigt, vilket det egentligen borde vara eftersom jag inte tränat ett dugg sedan i mars.

Väl på plats i målet så började varningsklockorna ringa... Fan, jag kommer inte kunna röra mig imorgon! Knäna kommer göra ont och det är väl antagligen inget om man tänker på hur lårmusklerna kommer att må. Sköt grabbarna verkligen så hårt förra säsongen? Hmmm... Skumt, det hade jag inget minne av. Dom första tio minuterna av träningen var jag ganske stel och kantig i mitt agerande och resten av  träningen höll jag mest på att dö av utmattning.

Jag somnade utan problem och sov antagligen som en stekt fiskpinne resten av natten ändå tills jag blev bryskt väckt av alarmklockan. Smärta! Kroppen reagerade inte på mina kommando. Maken till träningsvärk var det längesen jag upplevde men det är väl priset man få betala för sin egen dumhet. Det värsta har väl börjat släppa nu men det är ändå en väldigt sliten kropp som står på jobb just nu. Nu är ju bara frågan om jag ska fortsätta att träna eller om jag ska fortsätta att plåga mig ett tag till för att se var jag hamnar.

Förslag?

Tillbaks i vardagsrutinerna

Jaha... då var man hemma i kylan igen efter en vecka i Gambia. Hade en helt underbar vecka med en massa garv och upptåg. Jag kunde dessutom konstatera att Gambias egen bier JulBrew fortfarande är lika god som billig! Det kändes nästan som en klassträff där man träffade alla gamla vänner och bekanta som fortfarande jobbade kvar; Lamin i poolbaren, Shabba som nöjesgeneral, Francis som hotellchef och Mbajie med sitt goda mint-te. Som en bonus till det så träffade vi Pat och Julie som också var där när vi var nere sist!

Veckan kantades av diverse aktiviteter som t.ex. Abuko, ett besök hos Noah på hans ormfarm i Kartong och diverse restaurantbesök, bl.a. hos Danilo på Italian Connection som fortfarande vet jur man både hanterar gäster och lagar magiskt god mat.

Vädret lämnade inget att klaga på och det var sol och en skön värme. Temperaturen låg väl ungefär på 30-34 grader under dagen och 26-28 på natten med en svag fläktande vind. Hur mysigt som helst!

Det blev ju en hel del djur under resan och jag fick faktiskt stifta bekantskap med ett par nya arter och det är ju alltid kul! Fick även syn på ett par sköldpaddor som jag inte sett förr. Annars var det i vanlig ordningen sjukt många fågelarter, fjärilar, ödlor, spindlar och ormar. En och annan krokodil och ett par apor såg jag med. Kunde även konstatera att gamar är ganska stora och ser ganska roliga ut när man är ett par meter ifrån dom.

Väl hemma igen kan man konstatera att jag hellre stannat kvar i Gambia en vecka till (minst...) istället för att komma hem till detta kyliga land med regn och rusk. Men nu är man som sagt tillbaks i vardagens rutiner med jobb och dylikt. Knappt en månad kvar till Jul, helt sanslöst om man tänker efter... var blir tiden av?


Jag hatar kanariefåglar

Fan, fan, fan!! Det känns tamejfan som om jag blivit rånad precis... Ipswich ledning med 2-0 i halvtid förvandlades till 2-2 i andra halvlek och chansen att ta vår första bortaseger denna säsongen samtidigt som vi knäppte äckliga Norwich på näsan försvann. Det enda som just nu kunde varit värre var om dom hade vunnit...

Varför kan vi aldrig vinna på bortaplan? Sex raka vinster på Portman Road och ett bländande anfallsspel. Förvirrat spel och tappade ledningar på bortaplan. Ska det vara en sån stor skillnad??

Parkeringsböter

Ofattbart att man lyckas få parkeringsböter på sin egen arbetsplats! Har Malmö Stads P-nissar och lapplisor inget bättre för sig? Dessutom verkar dom ju inte bry sig om att man har ett giltigt parkeringsbevis i rutan eftersom man stått där i mer än tre timmar. Jag känner ingen som jobbar mindre än tre timmar om dagen...

Surt att behöva klydda med Centrumledningen nu och dessutom med ett styvnackat parkeringsbolag. Allt detta hade ju kunnat undvikas om vederbörande hade tittat lite extra i rutan istället för enbart på klockan.

Skitsamma, nu ska jag börja göra mig iordning för kvällens hemmamatch då vi tar emot FC Kristianstad nere på Kulladal. Mitt tips: 8-4 till oss.

RSS 2.0