Råttjakt, Match 1:3

Då var det änltligen dags för J20-slutspel och AIK skulle stå för motståndet. Detta innebar att Redhawks gamla tränare Bobo Simensen skulle komma tillbaks till arenan där han inte vann så himla mycket som huvudtränare för Redhawks, och det var ingen som hade en tanke på att han skulle åka hem med en vinst i bagaget idag heller.

Matchen började dock ganska illa för Peter Hallin, linjeman från Helsingborg, som efter 57 sekunders spel hamnade illa i en situation och bröt vadbenet. Efter en stund kom man fram till att slutföra matchen med två domare. Inte helt oväntat så var spelet ganska avslaget efter olyckan, men efter en kvart så kunde Emil Sylvegård spräcka nollan och ge Malmö ledningen.

Andra perioden har vid flertalet gånger varit ett gissel för Redhawks då man tappat till synes klara ledningar, och även om 1-0 inte är en stor ledning, så skulle den också tappas som så många gånger tidigare. AIK vände 1-0 till 1-2 på åtta minuter och det kändes lite uppgivet i Malmös bås. Detta ändrades dock snabbt när Ponthus Westerholm kvitterade bara någon minut senare.

Efter kvitteringen kändes det lite som det blev ett ställningskrig då inget av lagen egentligen kom någonstans, men AIK fick verkligen chanser att dra ifrån då Redhawks drabbades av fyra raka utvisningar. AIKs powerplay var inte bra, och när man väl kom till avslut så fanns Fabian Sivnert där och avstyrde. Malmö tog över mer och mer, stärkta av sitt stabila boxplay, och efter en forcering dom fem sista minuterna så lyckades man sätta segerpucken med 49 sekunder kvar av matchen.

+++: Henrik Sandmark, riktigt jävla bra idag! Tar sitt ansvar defensivt och skapar en del chanser framåt. Ledde forceringen i slutet där han skapar lägen, och hade nog tre-fyra farliga skott själv.

++: Roger Ohlsson, en helt underbar tvåvägscenter att titta på. Jobbar frenetiskt i både defensiven och offensiven. Gillar att dela ut tacklingar när läge ges och är inte heller rädd för att ta stryk framför mål.

+: Fabian Sivnert, även om han var lite skyldig till AIKs kvitteringsmål, så tog han det han skulle och höll Malmö kvar i matchen.

-: Period 2,
kan man bara få bort P2-spöket så kan detta bli ett roligt slutspel. Alldeles för många ledningar har tappats under säsongen i just denna perioden.

En olycka kommer sällan ensam

Efter en tid utan matchreferat från redhawks J20 så är det nu dags igen. På kvällens meny stod sista seriematchen i Topp 8, och motståndet skulle Frölunda stå för. Tanken var att man skulle vinna denna match inför stundande slutspel för att ta med sig lite positiv känsla när det väl kommer till kritan.

Tyvärr ville Frölunda annorlunda och man skulle snabbt märka att detta var en sån kväll då ingenting fungerade som det skulle. Malmö började med fart och det såg bra ut och redan efter ett par minuter får man med sig ett powerplay, men Frölunda skulle visa sig ofina nog att ta ledningen i spel fyra mot fem. Sedan rann det liksom på och efter tio minuter stod det 0-3 på resultattavlan.

Så fortsatte det hela tiden och känslan var att Malmö fick jobba för allt samtidigt så fick Frölunda allt gratis. Efter halva matchen tog Coach Öhman time out, och då var ställningen 1-7. Nu hade även Robert Vysherad avlöst Fabian Sivnert i Malmökassen, men det var samma visa där, han släppte in andra skottet han fick på sig och pucken ville verkligen inte studsa Malmös väg.

Man kom i alla fall fram till att man skulle ta sig i kragen och vinna andra hälften av matchen och det var inget orealistiskt mål. Spelet såg helt okej ut, det var ju bara det att pucken inte ville vad alla andra ville. Malmö vann andra halvan av matchen efter en del strul på vägen, men man visade att man inte bara tänkte lägga sig ner och dö.
 
+++: Simon Karlsson, vilken debut i Topp 8 killen gör! Klockren insats. Man kunde definitivt inte märka att han gjorde sin första match i J20, möjligtvis när han fick lite för mycket tid att tänka, men visade han ett väldigt moget spel!. Kommer definitivt att bli nyttig i framtiden.

++: Roger Öhman, istället för att ge grabbarna en rejäl avhyvling, som man definitivt förtjänade, så vad Chefen väldigt lugn och pedagogisk när han tog time out och förmedlade sitt budskap till truppen. Direktiven tog skruv och även om det var mycket stolpe ut så var det ett nytt lag som kom till spel efter timeouten.

+: Zebastian Ilestedt, stabil matchen igenom och fick göra ett snyggt mål.

-: Allt annat,
bedrövligt spel första halvan av matchen, tafatt PP, stolpe ut hela tiden och som kaka till kaffet fick undertecknad parkeringsböter på 300 spänn! Nej, vi glömmer denna kväll och tar nya tag i slutspelet!!


Action


Victor Mångs har levererat lite Malmöitisk kärlek till en Frölundaspelare


Simon Karlsson


Robert Vysehrad


Zebastian Ilestedt gör mål...


... och blir så här glad


Du har just träffat Roger Olsson


Linus "Saxen" Karlsson är lika oskyldig som vanligt


Linus "Saxen" KarlssonCoach Roger Öhman delar ut direktiv

RSS 2.0