Malmö Redhawks - Södertälje

Malmö har en minst sagt hektisk vecka med tre matcher på fem dagar, och dagens motstånd stod Södertälje för. Efter första perioden så började jag fundera på om det var lönt att stanna hela matchen eftersom det stod 0-3 på tavlan. Det var, utan att överdriva, riktigt uselt och det påminde om andra perioden mot Frölunda. Det var slarvigt och oinspirerat från nästan alla i laget.

Personligen så var jag övertygad om att Coach Olsson skulle motivera grabbarna i pausen men innan en minut hade gåt så hade Södertälje gjort 0-4. Malmö spelade upp sig betydligt efter det och hade bud på reduceringar ett par gånger, men då stod en till synes omutlig Pascal Möller-Larsson i vägen. Han gjorde ett par helt sanslösa räddningar och utan honom så hade det varit helt andra siffror på tavlan.

Victor Öhman satte Malmös första mål i numerärt underläge med fem minuter kvar av perioden och man kände lite att här fanns mer att ta av.

I tredje perioden kom Malmö ut som ett helt nytt lag, men man fick inte in pucken bakom en storspelande Möller-Larsson. Det dröjde nästan halva perioden innan man satte 2-4 genom Ziga Grahut. Södertälje blev grinigare och grinigare och matchen rycktes sönder av alla utvisningar.

När Malmö fick chansen i spel fem mot tre så trodde jag att man skulle göra ett till, men det dröjde tills Södertälje fick in sin fjärde gubbe innan mannen med det underbara tandskyddet, Niklas Arell, stötte in 3-4. Jag var helt säker på att Jan Urbas skulle göra 4-4 men han spelade fram Hampus Gustafsson istället och kvitteringen var ett faktum.

Matchen till sudden death och den tog slut efter 23 sekunder efter ett ganska snyggt Södertäljeanfall. Nu är det bara att  ta nya tag till matchen mot Linköping imorgon!

+++: Lagmoralen: Trots underläge med 0-4 så ger man aldrig upp. Det är sånt som skapar lagkänsla och gör så man kan komma hur långt som helst1

++: Niklas Arell: Växer mer och mer för varje match som går. Får mycket istid och ger järnet i varje byte.

+: Pascal Möller-Larsson: Jag kan inte göra annat än ta med Södertäljes mycket duktiga målvakt. Han stod för många både avgörande och högkvalitativa räddningar idag och är en stor anledning att Södertälje åkte hem med två poäng i bagaget.

-: Malmös PP: Rent ut sagt bedrövligt! Trots två mål idag som egentligen kom till med två man mer på isen (en avvaktande utvisning gav sex mot fyra och en fem mot tre som precis blivit avslutat) borde varit betydligt fler. Det görs mer komplicerat än vad det behövs och det skjuts för lite.

Markus Svensson håller ögonen på pucken

Victor Öhman gör mål för Redhawks

Södertäljes målvakt Pascal Möller-Larsson räddar en av många chanser som Malmö hade