Malmö Redhawks - Södertälje

Ny match idag och Södertälje stod för motståndet. Malmö kom till spel med endast tolv utespelare, ja ni läste rätt, tolv utespelare. Detta var på grund av att J18 hade en hyperviktig match i sin serie idag. Trots manfallet så var det betydligt bättre tempo idag än det var i gårdagens match och man slet verkligen i varje byte.

Södertälje hade en lite konstig inställning till matchen och slog mest långpuckar hela tiden, men kunde trots det gå till pausvila med 1-0 efter att Malmö bjudit dom på ett fem mot tre läge. 0-2 kom precis efter att halva matchen gått, men Malmö hade haft en del chanser innan dess som man tyvärr hade missat. Med knappa fyra minuter kvar så krigade Victor Svensson in reduceringen för Redhawks och så var man helt plötsligt med i matchen igen.

En liten stund in i tredje perioden kom också kvitteringen via Jan Urbas, som annars var ganska blek idag, assisterad av Adam Strandh och Linus Molin. Tyvärr så tog det roliga slut där då man bjöd Södertälje på ett nytt powerplay och där släppte in 3-2. Södertälje kunde sedan fastställa slutresultatet 4-2 i tom bur.

+++: Laginsatsen, att man kämpar på såpass bra med så lite spelare är värt en eloge! Tolv tappra krigare slet för vinst i 60 minuter, men tyvärr räckte det inte ända fram idag. Nya tag nästa gång.

++: Dennis Palm, inte målskytt idag men vilket ansvar han tog. Ibland så trodde man att han var klonad eftersom han dök upp överallt på planen. Räddade dessutom ett givet mål för SSK. Bra!

+: Adam Strandh, jag har nog inte sett honom så här bra innan. Grovjobbare som idag ordnade fram ett mål åt Jan Urbas.

-: Malmös powerplay,
detta är rent ut sagt för dåligt om inte helt obefintligt. Man får en massa läge att göra mål och dra ifrån, alternativt komma ikapp, men man saknar förmågan att utnyttja detta. Utan ett fungerande PP vinner man inga matcher...


Action


Victor Svensson stormar fram


Anton Blomkvist använder sin storlek


Niklas Arell


Jacob Gustafsson visar sitt fighting face


Action


Adam Strandh visar en specialare


Action


Anton Blomkvist


Jacob Gustafsson störtar på mål och tar med sig SSK-keepern


Alexander Bengtsson är i vägen för ett SSK-skott

Malmö Redhawks - Huddinge

Juniorerna lyckades med det a-laget misslyckades med igår, nämligen att besegra Huddinge. Slutresultatet skrevs till 7-3 och hade Malmö bara spelat lite mer koncentrerat i första perioden så hade det mycket väl kunnat bli större siffror. Matchen i sig var en konstig historia med ett sömnpiller till första halva för att sedan avslutas i ett rejält målkalas. Första perioden var ett rejält sömnpiller med få ordentliga chanser, ändå lyckas Huddinge gå till pausvila med ledning 2-0 efter två ganska billiga mål.

Alexander Bengtsson fick en rejäl uppläxning av coach Olsson som tyckte att han kunde börja öppna munnen och sluta släppa så billiga returer. Det verkade göra susen då målvaktsspelet började se stabilare ut efter det.

Malmö öste på i andra perioden och gick fram till 3-2, och stundtals dominerade man fullständigt på banan. Men som vanligt i hockey så går det inte att slappna av, så knappt en halvminut efter ledningsmålet så stod det 3-3. Det skulle visa sig vara ett betydelselöst mål eftersom Malmö bara fortsatte trampa på och när perioden var slut så stod det 5-3 till Redhawks.

Precis innan pausvilan kom Jan Urbas lite fel in i en situation och en Huddingespelare åkte in i sargen olyckligt, med en hjärnskakning till följd, och ingen av domare såg riktigt vad som hände. Trots denna detalj så skickas den gode Urbas ut på matchstraff för boarding. Jag ställer mig följande fråga - om man inte riktigt ser vad som händer, hur kan man då välja att dela ut ett matchstraff? Ja, där är lite kontakt med Urbas arm så han åker in i planket men det är ingen tackling. Ja, killen skadar sig, men det var mest olyckliga omständigheter. Jag hade svalt att han åkte på en tvåa max OM man nu skulle ta något överhuvudtaget.

Jag är inte den som gillar gnälla på domare, men detta tyder på en stor portion av bristande känsla för spelet. Visst, kom gärna med argumentet att jag själv kan snöra på mig skridskorna och döma för det hade jag gärna gjort bara jag hade kunnat åka lite bättre. Någon som känner sig manad att lära mig?

Alla utvisningar hade dessutom bara drabbat Malmö trots att det inte var en särskilt ful match och det kändes också konstigt. Det var lite som om man gick och väntade på att domaren skulle plocka Huddingespelare till höger och vänster i sista perioden, och mycket riktigt, en efter en åkte dom ut även om Malmö också fick ett par till. Det mest upphetsande i tredje akten var ett litet slagsmål där Anton Blomkvist och Sebastian Pålsson tog sig an Alexander Andersson och Daniel Selin.

Malmö gör två mål dom sista tjugo minuterna men det kändes mest som om man ville spela av matchen för att ladda inför morgondagens möte med Södertälje.

+++: Jan Urbas, numera stolt innehavare av ett nytt uttryck - ett Urbas hattrick. Ett mål, en assist och ett matchstraff. Allt i samma period...

++: Jacob Gustafsson, slet som ett djur och det gav utdelning. 2+1 från hans klubba idag och det är bra när kaptenen visar vägen!

+: Victor Svensson / Anton Blomkvist, det tog ett tag men sen började dessa två elda på laget med en härlig frenesi. Svensson tog mycket ansvar framåt och det defensiva tog Blomkvist tag i. Man stod upp för sina lagkamrater bra och Blomkvist hann till och med att ta en fight i offensiv sarghörna.

-: Andreas Parastatidis, det är nu andra gången du hamnar här och det är inte utan skäl. Ingen kontinuitet i dömningen och en uppenbar bristade känsla för spelet skapar en enorm irritation både på isen och i båsen.


Action


Sebastian Pålsson trycker in Vincent Lagelius i sargen


Tekning


Cristopher Lellep i Huddingemålet hade en jobbig eftermiddag


Jan Urbas s.k. boarding ledde till ett matchstraff och ett nytt uttryck


En av många diskussioner med domare Parastatidis


Anton Blomkvist ilsknar till på Alexander Andersson efter en klantig tackling på en lagkamrat


Huddingespelarna gör allt för att rädda sin lagkamrat


Daniel Selin åkte på en riktig runda av Sebastian Pålsson


Inget snack om vem som gick vinnande ur den duellen


Jacob Gustafsson har satt 7-3 för Malmö

Extremt väder

Vaknade klockan sju av en jäkla knall som lät som åska men ändå inte. Yrvaken som man var så hade man inte riktigt koll på läget, men samtidigt så är åska i december ganska så osannorlikt kan man tycka. När jag en halvtimme senare var vid mina sinnens fulla bruk så kunde jag konstatera att det hade varit ett jättelikt blixtnedslag ute vid Arlöv.

Vid denna tidpunkt så var det klart väder ute och cirka sex plusgrader. När jag sen skulle lämna busfröna så började det regna och temperaturen föll till två plusgrader för att övergå i snöblandat regn. Hann knappt hem innan det ändrade sig till ett ymnigt snöfall.

Så nu sitter man här samtidigt som snön vräker ned och undrar vad det är som händer...

Tuesday Night Floorball

Tisdagkväll. Hemmamatch mot Malmö IBC. En förväntad toppmatch.

Vad var det som hände egentligen? Toppmatch? Man kan ju fråga sig det efter kvällens match. Det var sannerligen ingen bra innebandy det bjöds på i Dalslundshallen. Underlägen med 0-1 efter knappa 30 sekunder, i ledning med 2-1 en knapp minut senare bara för att släppa in ännu ett mål kort därefter och sedan ett till.

Nervöst. Darrigt. Rent ut sagt dåligt! Dom gör tre mål på sina tre första skott i matchen och jag började ana att jag skulle bli inbytt ganska snart. Tanken var inte den mest upphetsande eftersom jag kommit sent till matchen på grund av ett möte och missat halva uppvärmningen, och då jag är en rutinmänniska, särskilt på matchdagar, så var det som sagt inte direkt lockande för mig.

Vi spelar upp oss en aning och håller våra positioner betydligt bätte, samtidigt som vi sticker upp i anfall lite oftare. Dett ger resultat med blott åtta sekunder kvar av perioden då vi kvitterar till 3-3.

Andra perioden är en segdragen historia med en massa långbollande och riktigt dålig innebandy där vi har det mesta av spelet men deras målvakt lyckas gräva fram ett par riktigt jävliga räddningar som håller Malmö kvar i matchen. En stund senare så kommer innebandylogiken att visa sig, då Malmö gör 4-3 på en halvdan kontring.

Tredje perioden bjuder bara på marginellt bättre innebandy och det är ett ställningskrig på banan. Vi lyckas kvittera till 4-4 bara för att sedan släppa in 4-5. Det är väldigt påfrestande att hela tiden behöve jobba i en uppförsbacke, men vi gnetar på och visar en bra moral i laget. Detta ger utdelning när Martin Ranhed trycker dit sitt fjärde mål för kvällen och fastställer slutresultatet till 5-5.

Vi är fortfarande obesegrade hemma och oavgjort idag känns på något sätt godkänt, då vi egentligen aldrig var med i matchen. Vi får vara ödmjuka och ta med oss det positiva till nästa match då Malmhaug/Öresund kommer på besök. Då förhoppningsvis med #95 i målet...

December

December. Grått och trist. Borde vara vitt och julmysigt. Dessutom så är det måndag. Denna månaden kunde ju börjat roligare, i alla fall vädermässigt, men man får väl vara nöjd så länge det är något som liknar väder ute numera. Kanske lika bra att det börjar så här för då kan det ju bara bli bättre, eller hur?

Idag har jag varit i min lokal och gjort lite i ordning för firmastarten, fått dit bänken och funderat på hur jag egentligen vill ha det där inne. Kan bli jobbigt, jag är ju lite av en perfektionist när det gäller sånt. Egentligen vill jag måla om men det är tveksamt om det är tid till det.

Nä, nu ska jag slänga mig i soffan och lyssna på decemberregnets smattrande mot fönsterna.

RSS 2.0