Första dagen avklarad

Då var första dagen i plugget avklarad! Det var en ganska avslappnad stämning och vi är femton i klassen. Idag blev det, förutom upprop och presentationer, en genomgång av människans anatomi, anatomisk terminologi, elementär rörelselära och läges- och riktningsangivelser.

Nu blir det en del pluggande av Terminologica Anatomica ikväll...

350 år

Idag är det på dagen 350 år sedan Skåne blev Svenskt genom freden i Roskilde. Det är med sorg man läser om detta då jag är övertygad över att majoriteten här nere vill att Skåne ska vara självständigt eller en del av Danmark.

Vi vill fan inte ha något med Stockholm att göra!

Regn och magsjuka

Det var ju inte den allra trevligaste helgen man upplevt på länge och det är nog bara matförgiftningsepisoden i september som kan mäta sig med denna, i alla fall på senare år. Mina päron var halvsjuka under veckan men kom ändå ut och jobbade så en annan fick ju antagligen smaka av deras bakterier, såpass mycket att alla i min närhet blev sjuka. Jag själv började känna mig hängig i fredags när jag var iväg och dömde men trodde det berodde på att jag ätit för mycket av lite onyttiga saker.

Under matchen började jag bli torr i munnen, men jag trodde i min enfald att det berodde på torr luft i hallen. Det skulle visa sig att så icke var fallet då jag inte verkade producera någon saliv överhuvudtaget när jag väl lagt mig för att sova. Hela natten var en lång kamp för att få sova längre än tjugo minuter innan man vaknade av att halsen var svullen av att svälja absolut inget och för att man var tvungen att dricka på grund av nyss nämnda fakta. Allt detta följdes naturligvis med ett härligt illamående.

Jag lyckades undvika att kräkas men under hela helgen så var jag, eller framförallt, min mage drabbad av något som endast kan liknas vid en tropisk magsjuka. Det enda lämpliga motdraget var att bosätta sig på dass. Sen att folk runt omkring mig också börjar drabbas av Montezumas Hat och dessutom kräker till höger och vänster så mår man ju inte direkt bättre.

Själv mådde man hyfsat bra igår och passade på att dra på Redhawks träning för att plåta lite åt Johan, och sedan käka lite mat på Kulan. Satt och ströglodde lite på Dalen-Falun med Fredde innan vi slängde i Dragonheart i DVD:n och bara softade. Då får Molly för sig att kaskadkräka i sängen och det var bara att tvätta av henne i duschen, byta sängkläder och kasta ut Fredde innan han blev drabbad av något skit. Eftersom jag undvikit att kräkas än så länge så tog jag det säkra före det osäkra och sov på soffan inatt och fick sällskap av Tindra vid ettsnåret.

Nu sitter jag på jobb och funderar på vad denna veckan ska innehålla för små överraskningar. Dagen har än så länge bjudit på regn och rusk. På torsdag börjar jag plugga på Hälsoteket och det känns, minst sagt, lite pirrigt. Nä, om man skulle försöka få lite gjort här nu?

Sanning?

Jag är ledsen att jag är som jag är...

Jag är ledsen att jag är lite slarvig...

Jag är ledsen att jag inte alltid städar efter mig...

Jag är ledsen att jag inte alltid minns saker...

Jag är ledsen att jag vill bli lämnad ifred ibland...

Jag är ledsen att jag vill vara spontan ibland...

Jag är ledsen att jag inte alltid kan motsvara allas förväntningar...

Jag är ledsen att jag ibland har drömmar om framtiden...

Jag är ledsen att jag har förväntningar...

Jag är ledsen att jag inte alltid kan ställa upp...

Jag är ledsen att andra ska behöva stå ut med mig...

Jag är ledsen att jag bara försöker vara mig själv...

Jag är ledsen att jag försökt kämpa i motvind...

Jag är ledsen att jag nu bara gett upp...

En vecka kvar

Om mindre än en vecka så sitter man vid skolbänken igen. Måste säga att det känns väldigt konstigt... Det är ju ett klart avkall från allehanda rutiner jag skaffat mig under dom senaste åren och just det här med att tänka utanför boxen, som jag för övrigt är bra på att predika åt andra men inte mig själv, är lite läskigt. Jag är väl införstådd med vad jag gett mig in på och det är verkligen något jag vill, samtidigt kommer det bli ruggigt tufft.

Man kan ju inget annat än avundas folk som bryter mönster och/eller vågar sticka ut. Jag försöker vara mig själv så mycket så möjligt men för den delens skull så håller jag mig gärna lite lagom halvanonym i bakgrunden. Så var det inte för tio år sedan, undrar vad som hänt?

Segt

Fan, man borde ta sig i kragen med bloggandet, men det känns som allting är helt galet just nu. Vad har hänt sen det senaste blogginlägget då? Tja, innebandysäsongen rullar på i vanlig ordning, jag har fått mitt baksäte nerspytt två gånger på en vecka, ordnat med flygbiljetten till USA, anmält mig till en utbildning och äntligen fixat ett nytt grafikkort till min stationära dator.

Det är sjukt udda att sitta vid min 22"-skärm nu när man har vant sig vid lappens lilla 14". Men man känner sig onekligen nöjd med att ha fått igång möget nu. Bortsett från det visuella så är ju ljudupplevelsen helt jävla underbar nu. Visst, det går att lyssna på musik och sånt på lappen med, men det går liksom ändå inte att jämföra med "riktiga" högtalare och en subwoofer...

På bloggfronten intet nytt

Jahapp, då sitter man här igen efter en tids frånvaro och funderar på vad som egentligen hänt som är av värde. Jag tycker att jag mest flängt runt till ställen man inte gärna besöker om man inte måste, men eftersom jag var tvungen så vara det bara att åka. Kristianstad i fredags för bortamatch, Höör på lördagen för observation, Hörby på söndagen för ännu en obs och för att avrunda snyggt så blev det domaruppdrag i Trelleborg senare på kvällen för att hålla i pipan i seriefinalen mellan Palmstaden BK - Gårdarike BK.

Idag så gjorde jag något som jag inte gjort på ett tag nu, nämligen dammade av kameran och drog på en Redhawksträning för att skjuta lite. Jag hade bestämt en träff med Jojo för att snacka lite skit samtidigt som jag skulle se om jag kunde få några bra bilder till hans träningsrapporter. 

Det blev en del bilder och dessa kan beskådas på Jojos eminenta blogg och jag tar tacksamt emot feedback från mina läsare. Anledningen till att jag inte själv lägger upp bilderna är därför min stationära dator är icke-fungerande på grund av ett trasigt grafikkort, så Jojo tog på sig redigeringsjobbet idag.

Men gå gärna in på Bloggen som ligger steget före för underhållande hockeyläsning!

Debut för Karlsson

Det är snabba bud i hockeyvärlden... Henrik Karlsson hade knappt blivit klar för Redhawks innan han fick beskedet att ta sig till Karlskoga idag för att direkt debutera eftersom Jani Hurme hade känning av en skada. Två timmar innan matchstart möter Karlsson sina lagkamrater för första gången, sen går han in och kör.

Malmö smiskar Bofors med 4-1 och #60 Karlsson storspelar! Han håller nollan i 43 minuter och står emot powerplay på powerplay, agerar på ett lugnt och säkert sätt. När matchen är slut så har han motat 19 av 20 skott och landar på 96,1 i räddningsprocent. Detta är definitivt en framtidsman för Redhawks!

Välkommen till Malmö!


Två meter målvakt

Satt och följde jakten på spelare inför gårdagens transferstopp 23:59, och det enda som egentligen hände för Redhawks vidkommande var att man värvade Henrik Karlsson från Hammarby. På sikt kan detta vara en kalasvärvning då han är född 1983 och således en framtidsman. Hoppas nu att man inte gör samma misstag med honom som man gjorde med Nihlstorp och Wesslau utan att man succesivt spelar in honom som förstekeeper.

Jag tycker inte man ska fnysa åt honom bara för han kom från Hammarby, för han har faktiskt presterat strålande siffror för att ha lirat i Allsvenskans absoluta bottenlag, eller vad sägs om GAA på 3.86 och en räddningsprocent på 90,2%? Han lirade även i Oskarshamn för något år sedan och där presterade han också bra siffror även om han bara stod nio matcher.

Och när vi ändå talar om siffror... det är en rejäl pjäs mellan stolparna - 198 centimeter fördelat på 93 kilo.

Det ska bli kul att se vad Henrik Karlsson kan prestera i Malmödressen.

RSS 2.0