Gråmulet

Regn, regn och ännu mera regn... Så kan man nästan sammanfatta denna gråa måndag. Det har inte gjort annat än regnat idag så man har inte kunnat göra särskilt mycket kul. Just idag så tog jag mig i kragen och städade lite här hemma trots att jag vet att det kommer se lika uppställt ut imorgon igen. Städade av i vardagsrummet och i ormrummet, sedan dammsög jag lägenheten. Helt sjukt vad mycket hår två katter kan släppa på kort tid.

Nåja, det har ju varit trevligt sällskap från Värmland här idag med och Anna tyckte mina ögonstenar var fina. Hoppas hon vill ha någon från nästa års kull... Sen var det dags att dra iväg med Fredde och handla lite lunch och det blev Kycklingkebab. Smarrigt värre.

Kvällens övningar bestod av DK-möte samt SSL-matchen mellan Pixbo-Färjestaden. Mötet avhandlades utan några större konstigheter och det avslutades med en ruskigt god middag från Vespa i Lund. Helt klart toppklass på det käket! Jag är ingen större supporter av SSLs satsning på alla nya och tramsiga grepp under matchen som kameravinkel och domarintervjuer, trots att alla tycker att det är så himla nyskapande. Pajaseri! Fjanteri! Lägg ner!
Pixbo vann en ganska tråkig tillställning med 10-5 och sen var det dags för hemfärd.

Sa jag förresten att det regnade...?

Malmö Tropikmässa

Då var det dags för dagen man sett fram emot ett bra tag nu bara för att snabbt inse att det skulle sluta i besvikelse. Överlag så fanns det nästan inga djur på mässan om man jämför med tillbehör, och av någon underlig anledning så var giftormar helt plötsligt inte välkomna på mässan. Detta gjorde att det var ganska glest mellan borden och jag tyckte inte det var särskilt mycket folk på plats.

Trpoikmässorna har varit bra alla andra gånger jag varit där och det kan väl knappast bero på att det inte fanns giftormar att folket uteblev? Normalt sett så brukar man få en eller annan wow-upplevelse men idag var det bara tråkigt. Inte ens den normalt stora andelen majsormar i alla dess färger fanns på plats. Det enda jag hittade av intresse var Reptilcenters Kungspyton, men dessa var endast som ögongodis.

Nä, usch, ju mer jag tänker på det desto mer besviken blir jag över att det knappt fanns några djur där! Det får bli skärpning från Tropikhusets sida om denna annars så uppskattade mässa inte ska gå i graven. Annars så hjälpte jag till med att dela ut flyers för Repti.net och SKHF. Förhoppningsvis leder det till någon ny medlem.

Efter mässan så var jag uppbokad att hålla föredrag på SKHFs möte, och det handlade om Rosenboor. Min uppfattning var att det uppskattades. Efter mig så äntrade Leif Westrin scenen för ett intressant, om än lång, föredrag om Greklands herpetofauna. Ett klart tänkbart resmål för semester och lite herpletande.

Hittade jag själv något på mässan? Njäe... Jag hämtade min Bahia de Los Angeles-hane som Sonny hade vänligheten att frakta ner från Ronny Levin, som i sin tur hade vänligheten att plocka hem den till mig från Snake Day i Holland. En riktigt snygg hane som kommer bli ett tillskott i samlingen. Jag köpte ännu en Kungspytonhona som väger strax över 1500 gram, men hon var förbeställd och hämtades således bara på mässan. Det enda som köptes på mässan var en burk syrsor till Leopardgeckosen och lite korkbark till mina terrarier.

Dock gick jag på mässan då jag sålde mina två Smaragdboahonor till en dansk och fick hyfsat bra betalt för dom. Aldrig fel med lite extra pengar på banken om man hittar något skoj.

En snabbis söderut

Ännu en lång dag är snart slut och jag är på det hela nöjd med den. Fick gjort en del på mitt fördrag som ska hållas imorgon efter Tropikmässan, men jag får finslipa det sista imorrn under mässan och innan mötet. Jag kan ju det mesta redan, det är ju bara bilder och layout som ska komma på rätt plats.

Kvällens uppgift var annars att hålla i pipan i H5S-mötet mellan IK Pandora-IFK Klagshamn i Gamla Sporthallen i Ystad. För alla som aldrig besökt denna hall kan jag säga att den är liten. Fruktansvärt liten. Den är så liten att man utan problem kan få cellskräck där. Och där skulle vi alltså försöka hålla iordning på IFK Klagshamn som är ett erkänt stökigt lag, där vi haft våra duster genom åren. Jag var trots det fast besluten om att genomföra en bra match där båda lagen skulle vara nöjda.

Pandora tog tag i taktpinnen direkt från start, vilket var ganska väntat eftersom dom känner sig egen hall väl, medans Klagshamn mest fick jaga boll. Vi höll en konsekvent linje hela matchen på nivån vilket spelarna köpte även om jag själv tyckte att den var lite mesig, men det är trots allt inte så konstigt när man spelar i en så liten hall. För att understryka Pandoras överlägsenhet så släppte man bara till sju skott på mål under dom två första perioderna. Och detta i en hall där det är en målchans så fort man kommit förbi sin egna förlängda mållinje...

Klagshamn tog dock över i sista perioden och dominerade stort men lyckade inte få in bollen på sina chanser. Det underlättade säkert inte mycket att Pandoras målvakt gör en jättematch i målet. Klagshamn hade kanske inte särskilt många chanser men det man skapade var av hög kvalitet! Kvällens läckerhet stod dock Pandora för när man satte matchens sista mål och fastställde slutresultatet till 7-2 på en oerhört sofistikerad frislagsvariant.

Till min belåtenhet var bäggen lagen nöjda efter matchen och det kändes att vi gjort en bra match under 60 minuter!

Nu tar vi nya tag inför kommande drabbningar och nu ska jag ladda inför morgondagens stora evenemang: Malmö Tropikmässa.


Jag ä ente bitter...

Precis när man trodde att denna veckan inte kunde bli värre så blev den det! Jag sålde ju motvilligt mina Leopardsnokar till en bekant uppe i Värmland eftersom jag inte ik någon fart på deras parningsiver, samtidigt som jag började få igång mitt Regius-projeket och det togen massa tid. Pratade med Kuhlin precis och han berättade att sista avetalningen på dom var klar och innan han avslutade den meningen så berättade han att Leopardrna lagt sex ägg hos honom igår.

Jag ä ente bitter...

Nåja, det är ju kul för honom att han fick fart på dom och jag hoppas att han lyckas kläcka alla äggen. Det tråkiga är att han lyckades med det på mindre än två månader när jag misslyckats i ett och ett halvt år. Jag får väl hoppas på det bästa på mitt Regius-projekt istället, och det började ju lovande när min nyinköpta Spiderhane parade mina två största honom samma dag han kom hem.

Med lite tur, och skicklighet, så får jag väl mer än sex ägg på dessa två förmodade kullar.

Jag ä ente bitter...


Tvära kast

Då sitter man här och funderar på var denna dag egentligen tog vägen. En massa konstiga och sena återbud gjorde så att jag fick spendera den mesta av min lediga tid på att lösa matcher istället för att få mitt fördrag färdigt som jag ska hålla på lördag. Jag vill ju inte komma dit helt oförberedd och bara stå och improvisera en massa. Nåja, det är väl bara att bryta ihop och komma igen...

Kvällens aktivitet skulle vara en dömning i Söderslättshallen, men efter diverse samtal och kohandlande så hamnade jag i Sundsbrohallen med Petter Niklasson för att döma en D2 mellan Malmhaug-Hässleholm. Det var en bra match med högt tempo där vi släppte upp nivån rejält för spelarna, vilket  uppskattades väldigt mycket.

Hässlehom fick med sig alla poängen då man vann med 3-2 efter att ha ridit ut en sanslös Malmhaugspress dom sista 3-4 fyra minuterna där faktiskt Malmhaug reducerade en gång.

Blev intervjuad av Innebandyskåne.se innan idag och för er som vill ta en närmare titt på intevjun så finns den här.

Dagen tanke går till mina vänner som kämpar mot lågorna i Californien och än så länge har ingen människa eller egendom kommit till skada, utan det har hållt sig till att ett fåtal blivit evakuerade. Det är verkligen ingen rolig situation dom upplever där borta. Jag har fått ett par bilder från två vänner där man inser hur illa det är...

 


Lättförtjänta pengar

Jaha, då sitter man här nyss hemkommen från en dömning i Höör. En ganska tempofattig drabbning i D3S mellan Frosta-Burlöv, där bortalaget till sist kunde åka hem med alla tre poängen efter en vinst med 7-3. Jag kan väl inte direkt påstå att vi förtog oss på något sätt för att ha kontroll på händelserna i denna match. Man kan summera tillställningen i enkla ordalag så här:

Första perioden är helt händelsefattig där båda lagen känner av varandra. Det mest upphetsande som hände var en straff då Burlövsmålvakten bjöd på en megafasthållning.

Andra perioden bjöd på lite mer spel, dock av Hawaiikvalitet, som resulterade i en del chanser. Annars var det väl mest Burlövs målvakt som stod för det mesta av uppmärksamheten igen när hon släppt in kvitteringen till 2-2 efter ett fullständigt horribelt byta från Burlöv skickade hjälmen i golvet med full kraft. Som tack för det fick hon 2+10 minuter och var således uppe i totalt 14 minuter i denna matchen.

I tredje perioden hände allt, iallafall om man tänker rent resultatmässigt. 2-2 blev 3-7 efter en orgie av chanser åt båda hållen. Lite bättre tempo än matchen i övrigt, men ändå inget speciellt märkvärdigt.

Nåväl, alla var nöjda och glada efter matchen och nu är det bara att ladda batterierna för morgondagen.

Välkommen till min blogg!

Eftersom detta är någon slags modefluga så har jag bestämt mig för att åtmindstone göra ett försök att hålla igång en blogg, men jag kan ju inte lämna någon som helst garanti på att så blir fallet.

Denna bloggen kommer handla om saker jag gör, tycker är kul och om personer som ligger mig varmt om hjärtat. Man kan aldrig utsluta någon sorts skvaller och skandaler här så man få helt enkelt vara beredd på det mesta...

RSS 2.0