Fredag, Jönköping och sommarväder

Det har fortfarande inte hänt ett skit med min bil och jag vet i ärlighetens namn int eom det kommer göra det heller eftersom ingen verkar vilja ta tag i problemen. Fick tipset på att använda cykel istället för bil, men det alternativet existerar inte för mig. Jag har ju ingen cykel...

Sommaren verkar ha kommit hit för att stanna och nu hoppas jag bara att pollensäsongen lugnar sig en aning så jag också kan komma ut och njuta av vädret. Helgen skulle bli strålande och naturligtvis så ska jag sitta inne på en KLU-utbildning i Jönköping. Hurra!

Nåja, det är väl inte värre än att jag hinner hem för att kunna sitta en timme eller två i trädgården på söndag.

Vilken skithelg

Min helg har varit katastrofal - hur har din varit?

Inte nog med hela episoden av polisanmälan, allmän uttråkning och allt annat elände, utan min bil bestämde sig dessutom för att ge upp ännu en gång i söndags. Det värsta är att det verkar vara samma fel som förra gången.

Vi har ingen bra relation min bil och jag.

Helt otippat kommer ju detta precis när jag behöver det som minst, men jag funderar allvarligt på att göra slut med min bil nu och skaffa en ny. Den bilen jag hade spanat in blev såld i princip framför mina ögon, så jag känner ju verkligen att jag har kommit in i det rätta flytet just nu.

Sen fick jag jobba igår och det var ingen upplyftande upplevelse då det inte var ett skit att göra här, och eftersom vårt internet har legat nere sen i fredags kunde jag inte fördriva tiden på det sättet, utan jag satt och la Harpan i nästan tre timmar innan jag tappade intresset för det. Dessutom vräkte regnet ner hela dagen så man kunde inte hitta på något kul när man väl kom ifrån jobb.

Nåja, det kan väl bara bli bättre nu, men samtidigt började jag min dag med att glömma nycklarna hemma och sen när jag väl hämtat dom så låg telefonen kvar. Så jag är lite osäker på när det kommer vända, för det känns inte som det håller på att göra det nu...

Polisanmäld

Ja, som det kan bli ibland...

Det stora muffins-sveket

Idag blev jag bjuden på riktigt goda muffins som enligt utsago var egenhändigt gjorda. Dessa delikata skapelser var av chokladsmak toppade med Noblesse.

Dock så kröp det fram lite senare att det inte var personen i fråka som bakat dom, bara receptet var hennes... Vilken fräckhet! Bara försöka ta åt sig äran på det viset...

Hur ska detta sluta?

Då var det dags igen

Då är man tillbaks i hålet, igen, där man tydligen hör hemma. Fick ännu en gång bekräftat för mig att jag inte är värd ett ruttet piss. Allt jag gör är tydligen fel och allt jag inte gör verkar också vara en dödssynd. Allt man bygger upp ska tydligen raseras så fort det rätta läget uppstår.

Jag vet att jag inte alltid har gjort saker som varit rätt mot andra, jag vet att jag begått misstag, jag vet att jag sårat folk och jag ibland rent allmänt betett mig som ett svin. Jag har bett om ursäkt för saker jag gjort, jag sårar inte med berått mod och samtidigt är detta saker som har hänt och därmed saker som jag inte kan få ogjorda.

Min personlighet är som den är och varför ska jag be om ursäkt för vem jag är?


Omtumlande dagar

Jag skulle egentligen skrivit här redan i torsdags efter min fysiologitenta, men eftersom jag var aningen jetlaggad samt ruskigt irriterad för att tentan gått åt helvete så struntade jag i det. Jag menar, hur kul är det att plugga som en galning i två veckor för att sedan få in en tenta där man i princip bara kan svaret på sitt eget namn på dom två första sidorna?

Det var en sjuk känsla av att sitta där och stirra på pappret och veta att man sett termerna någonstans i texten men inte hade en aning om var och definitivt inte svaret på frågorna. Här får man beskedet på att rörelseapparaten samt nervsystemet är det viktigaste att kunna, och så kommer det frågor på något helt annat... På två sidor dessutom!

Det var väl bara att bita i det sura äpplet, eftersom jag redan räknat med att göra en omtenta så var det bara att köra på, och svara på vad man kunde och på så sätt få till en slags skadereglering. Mitt pluggande kunde ju varit bättre, men samtidigt är det ju bara mitt egna ansvar. Trots det så stod det helt stilla när det gällde Cytologi och hyalint brosk.

Besviken över min egen insats, och att jag inte pluggat mer, så lämnade jag in provet och ställde in mig på att bestämma datum för omtenta. Det var ett par till i klassen som definitivt inte heller mådde särskilt bra över sina tentor och stämningen var dämpad. Efter tentan så var det massage av framsida ben, vilket var helt ok ända tills adduktorerna skulle masseras, för det var direkt oskönt.

Igår var jag fortfarande öm där, så pass mycket att jag inte kunde ha nycklar i byxfickan, och på fredagsprogrammet stod - just det - mer massage av framsida ben. Ryktet gick dessutom att resultaten från tentan skulle komma under dagen så man var ju lagom upphetsad på att få sin fredag förstörd. Förmiddagen ägnades åt att plugga in nya detaljer i muskel- och skelettsystemet inför kommande anatomitenta.

Väl framme vid massagepasset efter lunch så började jag massera och min fotmassage tog emot med en stort leende. Själv var jag lite mer tveksam till behandlingen eftersom jag är sjukt kittlig. Det visade sig att det inte var så farligt, och faktiskt ganska skönt när jag väl låg på britsen själv. Samtidigt som jag låg och fick massage på låren och adduktorerna så damp tentaresultaten in. En olycka kommer ju sällan ensam, men det behöver ju inte komma busslaster av dom.

Döm om min förvåning när jag tittade på pappret Saara höll fram, och såg följande:

Kevin Prahl     44p     G

Jag trodde det hela var ett dåligt skämt och visste inte hur jag skulle reagera, men tydligen så hade jag klarat tentan. Helt jävla ofattbart egentligen och jag tror inte att jag fattat vad som hänt riktigt än.

Tre timmar kvar

Sitter just nu på Sky Harbour och väntar på mitt plan som ska lyfta om cirka tre timmar. Vädret har blivit riktigt bra men planet har dock blivit försenat i London, men enligt informationen vi fick vid incheckningen så bör det inte bli mer än 15-30 minuter. Det är alltid något som strular... hoppas bara att detta är det enda som strular på resan hem.

Saknar alla mina vänner hemma och snart får jag träffa er igen!

Nu blir det mer fysiologiplugg och väntan på att min 747:a ska landa. 

Snart på väg hem

Det blåser halv storm ute och det är molnigt som fan, så där fick man väl för att man klagade på värmen igår. Men och andra sidan så slår det aldrig fel att det är dåligt väder när jag ska flyga. Flyget hemåt lyfter 20:15 lokal tid och det ska bli sjukt skönt att komma hem igen.

På torsdag så har jag tenta i fysiologi och klarar jag bara av tidsomställningen så borde det inte vara några problem, även om pluggandet inte varit så intensivt som det borde. Nåja, jag har bara mig själv att skylla.

Nu ska jag packa ner det sista innan det är dags för utcheckning och sen en sista shoppingrunda. Bara en lång transportsträcka kvar nu känns det som...

Stekhet måndag i Phoenix

Idag har det varit ordentligt varmt här i Phoenix, och det enklaste sättet att komma ifrån det är ju att leta upp en stor shoppinggalleria där det finns aircondition och en massa roliga affärer där man slår ihjäl tiden. Dock kan jag väl inte påstå att jag hittade något kul att handla där, men samtidigt så fick man tiden att gå. 

Tillbaks från vildmarken

Då är jag tillbaks från mitt lilla äventyr i vildmarken och jag lever fortfarande. Dock har det inte blivit så himla mycket sovande denna helgen, kanske fem timmar totalt, men så är det när man är "proffisionell" herpare.

Inga bett att rapportera...

Nu ska jag dock sova lite innan jag dör.

Ormarna bet ifrån

Precis som jag misstänkte igår så kom D-Backs ut som ett helt annat lag idag efter debaklet igår. Brandon Webb startade matchen och vet fortfarande inte hur det känns att förlora en match. D-Backs krossade Phillies med 8-3, där man lite slarvigt släppte till två poäng i sista inningen. Annars var det faktiskt Philadelphia som började matchen bäst och gjorde poäng direkt, men sedan var det bara Arizona för hela slanten.

Två homeruns och en massa träffar gjorde att poängen ramlade in, samtidigt som Webb gjorde processen kort med Phillies slagmän. Trots att det var en dagsmatch mitt i veckan här så var det närmare 22000 i publiksiffra. Inte så dåligt med tanke på att matchen började 12:40 lokal tid.

Nu ska jag avnjuta en stor och kall chokladshake som nyligen inhandlades på Jack In The Box.

Förlustsviten håller i sig...

Då fick man äntligen besöka Chase Field och se sitt Arizona Diamondbacks live för första gången, men trots en näst intill fullständig dominans från D-Backs så stal Phillies matchen med 5-4. Mycket avgjordes i sjunde och åttonde inningen när Chad Qualls kom in och inte direkt gjorde sitt jobb. Han släppte till fyra poäng för Philadelphia och matchen tog en oväntad vändning.

Födelsedagsbarnet Conor Jackson hade en bra match fram till åttonde inningen när det blev en obehaglig kollision mellan honom och . Det såg riktigt nasty ut när dom i princip kolliderade skalle mot skalle vid , men efter en fem-sex minuter kunde han resa sig för egen maskin och sedan få hjälp av planen. Resultatet av det hela lär ju vara en hjärnskakning och hans deltagande i morgondagens match lär ju vara i fara.


Förlustsviten håller i sig

Då fick man äntligen besöka Chase Field och se sitt Arizona Diamondbacks live för första gången, men trots en näst intill fullständig dominans från D-Backs så stal Phillies matchen med 5-4. Mycket avgjordes i sjunde och åttonde inningen när Chad Qualls kom in och inte direkt gjorde sitt jobb. Han släppte till fyra poäng för Philadelphia och matchen tog en oväntad vändning. Detta är andra matchen på denna resan som jag ser som slutar med en knapp förlust för hemmalaget.

Födelsedagsbarnet Conor Jackson hade en bra match fram till åttonde inningen när det blev en obehaglig kollision mellan honom och Shane Victorino. Det såg riktigt nasty ut när dom i princip kolliderade skalle mot skalle vid första basen, men efter en fem-sex minuter kunde han resa sig för egen maskin och sedan få hjälp av planen. Resultatet av det hela lär ju vara en hjärnskakning och hans deltagande i morgondagens match lär ju vara i fara.


Jag fick dock besökt D-Backs team store och det var som att vara i himmelriket. Det handlades lite balla grejor och imorgon ska jag naturligtvis gå på matchen. Då blir det vinst, det känner jag på mig!


Phoenix

Då har jag nyligen anlänt till Phoenix och det försa jag gjorde var att ta mig ner till Chase Field och köpte biljetter till kvällens match mellan D-Backs och Phillies. Fick jättebra platser och det ska bli jäkligt skoj. Det var ganska intressant att se hur nära varandra arenorna låg, då Chase Field ligger granne med U.S. Airways Center, för om stan har lite flyt så kan man se baseball, hockey och basket i stort sett samtidigt här på samma ställe.

Phoenix i överigt är en väldigt fräsch stad, framförallt om man jämför med Los Angeles, men man har ett stort minus, och det är alla enkelriktade gatorna. Som bilförare är det vansinne att köra här eftersom man inte kan memorera någon väg. Kanske ett I-landsproblem, vad vet jag, men sjukt störigt är det i alla fall.

Nu ska jag ladda för matchen!

The Strip By Night

Tänkte bara bjuda på ett par nattbilder på The Strip med...

image187
Excalibur by night

image189
Hon finns inte bara i New York...

image190
The Strip

En blodig biff och en god cigarr

Käkade en ljuvligt god biff på Fusia som typ är områdets finaste restaurang, men vad gör man inte när man är i Las Vegas och njuter av livet, som serverades med fyra sorters potatismos och grönpepparsås. Till det drack jag en Sapporo och vatten och rundade av med en Scorpion. Det var ruggigt mycket stake i den sistnämda drinken och den visste var den skulle!

Efter maten så var det dags för en runda på kasinot och dessutom hade jag köpt en god cigarr som jag tänkte avnjuta under tiden jag spelade. Sagt och gjort, jag planterade min bakdel vid en spelmaskin, snoppade av cigarren och tände på. Riktigt god var den också!

image180

Spelandet gick hyfsat och jag gick inte direkt minus. Luxor bjöd som vanligt på ett par gratisdrinkar och det är man inte sen att tacka nej till. Efter spelmaskinerna så gjorde jag som jag planerat på rouletten men dessvärre var inte turen med mig den gången. Nåja, jag höll mig till min plan i alla fall. Nu blir det bubbelbad här på rummet.

image181

Ibland är livet verkligen riktigt underbart!

Mer shopping och The Strip

Hela denna dagen har ägnats åt shopping och att vandra upp och ner för The Strip. Fötterna är lagom glada på mig just nu men jag har fått se en hel del saker, vissa mer udda än andra och framförallt saker man inte trodde skulle vara möjligt, som t.ex. en affär på fyra våningar för bara M&Ms. F Y R A våningar... Only in Las Vegas.

Nu kurrar dock magen och det blir att käka här på Luxor. Efter maten så blir det väl lite, eller mycket, spel nere på kasinot. Vi tänkte gå och kolla på The Blue Man Group men det var i princip slutsålt och biljetterna var inte riktigt i den prisklass vi tänkt oss. Nåja, det blir så ibland.

image182
Luxor - stället där jag bor.

image183
Grannhotellet Excalibur

image184
Caesars Palace

image185
Bellagio med sin berömda vattenshow

image186
Harley Davidson Cafe


Fantasy

Nyss hemkommen från Fantasy och det var en kanonshow!

Tjejerna i all ära men frågan är om ändå inte MC:n Shaun Cooper stal showen. Han skötte micken, dansade, drog skämt och imiterade olika artister, där Tina Turner i rosa paljettklänning och rosa högklackade var grädden på glassen.

Efter showen så blev det lite spel på slotsen där jag vann en del, men lirade bort det igen. Dock ska jag säga att jag spelade för två dollar så det kändes lite som om det kvittade. Hotellet bjuder på drinkar när man lirar så det kan vara värt att slänga iväg ett par strödollar på slotsen bara för att få gratis drinkar.

Nu väntar dock sängen innan morgondagens äventyr tar vid.

Outletshopping och Showtime

Tillbaks på Luxor efter en halvt misslyckad shoppingrunda. Vi hamnade på Las Vegas Outlet som inte var mer än en stor galleria utan några egentliga kap så för mig var det hela bara en stor besvikelse, men Rickard var som en liten unge på julafton och shoppade loss som en galning och hade jag inte satt på honom strypkopplet så hade han handlat i varje butik han satt sin fot i...

Stället vi skulle till hette Las Vegas Premium Outlet och dit hittade vi typ en timme innan dom stängde så det blev inte så mycket gjort där, men ett par skor blev det i alla fall köpt och lite kläder. Räkna med att vi kommer att vara där imorgon när dom öppnar!

Nu ska vi strax ner och kolla på Fantasy eftersom jag fixat biljetter till oss på bra platser.

Viva Las Vegas

Ahhh, då har man anlänt till Sin City och man kan inte inte direkt påstå att man bor dåligt. Vi har en svit på Luxor och den är helt sanslöst stor. Två rum och två TV-apparater och en fet bubbelpool. Det första jag gjorde var att ta mig ett bad i den och det var ganska skönt eftersom man suttit i en bil ett par timmar från Los Angeles.

Nu ska vi strax ner i detta enorma komplex och hitta någonstans att käka och sen ska vi väl se om vi får tag i någon showbiljett till ikväll.

Aja, vi får se vad som händer...

image179

Jackpot i Palm Springs

Trots missen i El Capitan imorse så hade jag bestämt mig för att ta en tur till ikväll och jag hämtade upp Rich och sen mötte vi upp Tony Lanzi i Corona för att bege oss mot olika kända lokaliteter. Vi började kvällen i Verbenia där vi nästan direkt hittade en San Diego Gopher Snake (Pituophis catenifer annectens) i ganska hyfsad storlek. Han var måttligt road av intresset vi visade och visade själv prov på en del teaterkonster. Det var s-ställning, väsande och utfall mot oss. Kul värre, men vi tog ett par bilder och släppte iväg honom.

image174
San Diego Gopher Snake (Pituophis catenifer annectens)

Nästa orm vi hittade blev jackpoten då vi hittade en perfekt Rosenboahane på Tram Road i Palm Springs. Ni kan inte ana glädjescenerna som utspelade sig där.

image175
Rosenboa (Lichanura orcutti) "Palm Springs"

image176
Rosenboa (Lichanura orcutti) "Palm Springs"

Tredje fyndet för ikväll blev en liten fin Longnose Snake (Rhinocheilus lecontei) med mycket rött i sig och han var väldigt lugn att fotografera.

image178
Longnose Snake (Rhinocheilus lecontei)

Övriga fynd blev en padda och en groda. Jag har inte artbestämt dessa än men det kommer väl... Skallerormarna lyser fortfarande med sin frånvaro, men vem bryr sig om det när man hittat sin första Rosenboa?

El Capitan sviker mig igen

Idag var det uppstigning tidigt för att bege sig ner till San Diego-området, närmare bestämt Lakeside där jag skulle möta upp Ray för att ta en tur till El Capitan och herpa lite. Först var det dock frukost på Dennys där jag skulle ha min Steak Omelette, men den hade man tagit bort från menyn till min besvikelse så det fick bli något annat.

När vi testade El Capitan förra året var det snustorrt, men jag hittade en stor Gopher Snake. Enligt Ray så brukar det finnas massor av skallror och annat, men vi har inte hittat något av det. I år såg vi massor av ekorrar och kaninungar som är perfekt mat åt ormar.

Trots en massa ansträngningar så hittade vi inga ormar i år heller, utan det närmaste vi kom var ett öms från en stor Crotalus ruber, men tyvärr hittade vi inte ormen. En massa olika ödlor hittade vi dock så resan var inte helt åt skogen. Jag har dock inte orkat artbestämma dom så det blir ett framtidsprojekt. 

Bilder kommer senare...


En riktig turist

Idag så har det bara varit turistande för hela slanten, men först blev det en sväng in till min polare OC Rich för lite skitsnack. Det var ett kärt återseende eftersom vi inte träffats sen förra sommaren och han blev glad över att vi kom förbi

Efter allt skitsnack så blev det som jag skrev innan, en massa turistande. Vi drog nämligen till Hollywood och kollade in omgivningarna, den berömda skylten, stjärnorna i gatan innan vi drog vidare till Beverly Hills för att kolla in hur folk med pengar bor.

Det var nästan löjligt att se vilka hus och bilar som fanns i det grannskapet... Man kan ju lätt säga att det inte var några fula hus så långt ögat nådde. Nåja, har man pengar så kan man väl unna sig att bo så. Efter att ha kollat in husen så tog vi en tur på Rodeo Drive, där det var ganska häftiga affärer, men det var inget som passade min budget riktigt...

Allt där var ruskigt fräscht och priserna låg i den övre astronomiska sfären, men jag hade inte tackat nej till en kostym därifrån.

På vägen hem stannade vi på Carl J:Rs och jag åt en Jalapeño Chicken som var ruskigt god. Jag känner mig lagom sliten nu, men det borde bero på att jag fått för mycket frisk luft idag. Förhoppningsvis så orkar jag plugga lite ikväll innan jag ska sova och det blir tidigt uppstigning eftersom vi ska ta en runda till San Diego.

image169


image170


image172

image173

Shopping och baseball

Första dagen i Los Angeles lider mot sitt slut och man kan väl inte påsta att den varit dålig. Efter en del navigationsfel imorse så hamnade vi på Samys Camera där jag skulle köpa lite nya saker, men tyvärr hade dom inte just det jag skulle ha i lager. Surt, men efter lite frågande så fick jag reda på att dom skulle få in vad jag ville ha under eftermiddagen.

Inte mycket att göra så vi drog till The Block At Orange, som är ett sjukt stort köpcentra där man kan hitta en massa kul saker. Först gick vi in på Virgin Megastore och jag handlade två DVD:er med Ron White och Bill Engvall, sen gick vi och letade efter Ritz Camera men den fanns inte kvar där så vi kollade in lite klädaffärer och jag hittade lite snygga saker. Tänkte köpa ett par skor, men jag fick beslutsångest så det blev ett par PUmashorts och en Pumatröja. Snygga som fan dessutom till superbilligt pris!

Efter ett par timmar på The Block så köpte vi biljetter till kvällens baseballmatch mellan Anaheim Angels och Baltimore Orioles, innan det blev en snabbis på på Taco Bell, som inte var så där väldigt smarrigt, men det gick att äta. Sen blev det lite slappning på hotellrummet innan vi körde tillbaks till Samys för att se om mina saker kommit in.

Till min stora glädje så hade allt kommit så det var bara att lägga upp den stora börsen, och jag hade rena julaftonen där. Så nu har jag köpt en ny kamera, batterigrepp, extra batteri och ett nytt objektiv.

Anaheim skulle ta emot Baltimore idag och vi anade att dom skulle vara revanschsugna efter förlusten med 15-8 igår mot Oakland, men dessvärre började man med att släppa till en Home Run i första inningen. Man kvitterade dock till 1-1 ganska omgående men i tredje inningen så kom det ett nytt tapp som denna gången skulle visa sig vara matchavgörande. Man slet och kämpade men kom aldrig närmare än 3-4, där man hade ett gylle läge i sista inningen att vinna matchen med baserna fulla. Tyvärr gick det inte idag, men vi var ändå nöjda för vi fick kalasplatser.

Nu har vi precis kommit tillbaks med lite mat som vi köpte på Carl J:Rs och den var riktigt smarrig. Jag tog en Chicken Jalapeño som lätt tog en plats på min Top 10-lista på godaste saker jag ätit någonsin. Nu blir det lite pilleri med mina nya leksaker innan sängen väntar.

City Of Angels

Nu har vi installerat oss på Best Western Orange Plaza i sydöstra LA. Vi är hyfsat slitna efter en hel dags resande och vi närmar oss 25 timmars vakenhet i sträck. Allt har dock flytit på bra och nu ska vi strax få lite välbehövlig sömn för att börja äventyra imorgon.

RSS 2.0