En poet av rang

Det är underligt hur kreativ man kan bli på dom mest underliga ställen eller under dom mest underligaste omständigheterna. I mitt fall var det nog det senare som inträffade då jag mitt under sätesmassagen idag kände mig inspirerad och skrev ner en tre verser lång "dikt" om massage. Detta var, för dom som läste direkt, en stor källa till garv och jag måste väl själv säga att det var ganska bra skrivit.

Jag har ju en del oanade talanger och oväntade sidor och det är väl bara kul när man bjuda lite på dom? Annars började dagen med fysiologi och under vissa stunder så satt man där som ett levande frågetecken. Doktor Ardi är jättebra som föreläsare, men det känns som om det är lite för mycket komplexa saker för oss att ta itu med just nu. En sak är i alla fall säker och det är att fysiologitentan kommer vara ett rent helvete.

Efter lunchen var det dags för praktik i manuell medicin, och på programmet stod, som jag nämde ovan, sätesmassage. Vi kan konstatera två saker med just den sortens massage och det är att man verkligen måste tänka på var man lägger den "lediga" handen och att det gör jävulusiskt ont när man masserar musculus piriformis för länge...

Vi avslutade dagen med en liten kunskapstävling som mitt lag tyvärr förlorade och därför fick städa upp efter hela grupen. Som grädde på moset så läste Emil upp dikten som jag knåpade ihopa och det bidrog till att alla lämnade Hälsoteket med ett stort leende på läpparna.

Malmö Redhawks - Frölunda

image104
Matchstart

image102
Tobias Nilsson-Roos leder sitt lag med stort hjärta

image101
Andre Schultz

image100
Action

image99
Victor Tisell

image98
Det gör ont att möta Malmö Redhawks

image97
Store Anton Blomkvist gjorde en stabil match

image95
Emil Turesson har öppnat Malmös målkonto

image105
Målglädje

image106
Patrik Lundh stormar fram

image107
Domare Brolin

image110
Viktor Sundström sliter för att vinna puck

image111
Gustav Nyquist

image112
Robin Åkerman och det berömda slutspelsskägget

image113
Patrik Lundh vinner en tekning

image114
Robin Weihager

image116
Fredrik Hansson in action

image117
Sargbök bakom mål

image118
Action

image119
Coacherna Olsson och Öhman

image120
Idag var Sebastian Pålssons tur att dejta sargen

image121
Redhawksmål

image122
Hmmm, ser ut att vara en variant som Benjamin Sockander uppfunnit

image123
Turesson tar skott

image124
Carl-Fredrik Forslund

image125
Jacob Gustafsson

image126
Trafik framför Victor Tisell

image127
Tobias Nilsson-Roos

image128
Emil Turesson vinner en av många tekningar i denna match

Det räckte inte hela vägen...

Frölunda var numret för stort i kvällens första semifinal mellan lagen, som slutade 5-7, men det hade inte behövt vara på det viset. Malmö bjöd säkert på tre eller fyra mål, och hade man bara varit lite mera skärpt så hade man kunnat vinna denna match.

Malmöspelarna skall dock ha en stor eloge för sitt kämpahjärta där man i sista perioden jagar ifatt från 2-6 till 5-6 på tio minuter. Sen får man chansen att kvittera i powerplay men man lyckas dessvärre inte. I matchens slutskede försvinner allt hopp när domaren börjar plocka en massa utvisningar som han släppt innan.

Nåja, om man bara skärper till försvarsspelet så kan man nog rysta Frölunda uppe i Göteborg även om det kommer bli stentufft.

Kom ihåg en sak grabbar: Nihil Sin Labore!

Påsken är slut

Då var den rekordtidiga påsken slut och man kan väl inte påstå att man gjort alldeles för många knop. Tyvärr så har vädret visat sig från sin värsta sida då det snöat och blåst ganska så mycket, men man får väl hoppas på att det vänder snart. Just nu så går jag mest och väntar på att vi ska vrida fram klockan en timme så dagarna blir lite längre.

Ikväll ska jag ner till Is-Stadion och plåta lite på J20-semin mellan Redhawks och Frölunda. Matchen lär bli stentuff för grabbarna men man har lovat att komma ut med alla kanonerna laddade! Som Viktor Svensson sa igår, -"Vi får hoppas att dom har många ispåsar med sig i båset".

Tidig morgon

Idag fick man fan gå upp och väcka tuppen... Dagens program innehåller DM-dömning nere i Skanör, där P16 och F16 gör upp i dagens gruppspel. Sex matcher ska dömas innan jag får åka hemåt igen.

Det blev Frölunda

Inte helt otippat så valde Frölunda Malmö i semifinalen, men samtidigt så skall ju alla lag slås om man ska vinna guld. Djurgården tar sig an Brynäs i den andra semifinalen.

Match 1:3 spelas på tisdag 19:20 på Malmö Is-Stadion.

Semifinal

Sådär ja, då var det klart! Semifinal för J20. Man slog Västerås precis som jag var säker på att man skulle göra, dock är det oroväckande att man slappnar av när man har en stor ledning så pass mycket att motståndarna nästan kommer ikapp. Snälla, sluta med det...

Robin Weihager satte spiken i gurkan med sitt 5-3-mål i tom kasse, men den store, och oväntade hjälten, är ändå Mikael Jansson som gjorde 4-1 för Malmö och detta skulle visa sig vara ett Game Winning Goal. Hoppas nu att Jansson är riktigt på hugget i semifinalen nu eftersom han haft en del otur när jag varit på plats för att plåta. Första matchen blev han nerbankad, highstickad och utvisad. Andra matchen skadade han sig på uppvärmningen och kunde inte vara med.

Nu ser vi framåt och tyvärr ser det ut som Frölunda kommer banka Modo ordentligt idag. Synd att Modo inte kunde hålla sin ledning med 3-1 igår för då hade Malmö kunnat få en hemmafördel i semifinalen eller finalen. Aja, skit vilket, alla lag ska slås om man ska ta guld!

Grattis till semin grabbar - vi ses på tisdag!

J20 Straffade

Det räckte tyvärr inte hela vägen fram mot Västerås idag, stryk med 4-3 efter straffar. Det är väl bara att ta nya tag och vinna imorgon! Redhawks hade annars uppförsbacke en stor del av matchen, 0-2 i baken efter knappa fem minuter spelade, massor av utvisningar varav ett tre mot fem-läge i nästan två minuter, men man visade moral och redde ut allt. Tyvärr så fick man aldrig hål på Palmgren i Västeråsmålet och föll i straffläggningen.

Gustav Nyqvist gjorde 1-0 till Redhawks i straffläggningen, men sen tog det roliga slut. Peppe Lundh missade, Jan Urbas missade och när det var sista chansen att hålla liv i matchen så missade Tobias Nilsson-Roos.

Malmö var det bättre laget i Malmö och jag är säker på att man slår Västerås imorgon.

En spontan J20-hyllning


J20 i gurkstaden

Idag spelar Malmö Redhawks två viktiga matcher, A-laget borta mot bönnerna i Kvalserien och J20 möter Västerås i match 2:3 av kvartsfinalserien. A-lagets bravader tas upp på många andra sidor och forum så jag tänker inte orda om dom här, men jag tänkte ta upp J20. 

Västerås är betydligt sämre än vad Skellefteå var och jag är ganska övertygad att Redhawks tar detta i två raka. Dock så måste man vara på tå i hela matchen och inte slappna av i tredje perioden som man gjort i två matcher nu, för då kommer man att släppa in billiga puckar vare sig man vill eller inte. 

Jag vill se Victor Tisell stabil i målet, Gustav Nyqvist göra hattrick, Fredrik Hansson spela fram, Robin Åkerman glida runt och showa med sitt slutspelsskägg, Victor Svensson kaxa, Björn Andersson smälla på hänsynslöst i varje närkamp som han brukar, Jan Urbas leverera delikatesser, Benjamin Sockander näta igen, Peppe Lundh briljera, Emil Turesson reta gallfeber på Västeråsare med sitt flin och sina grimaser, Viktor Sundström avgöra under full tid, Tobias Nilsson-Roos leda sitt lag och Mikael Jansson göra... ehhm...  vad nu Mikael Jansson gör bäst!

Mitt tips är att Malmö vinner med 5-2, och Jan Urbas gör det sista målet.

Har jag fel så får Coach Olsson skälla ut mig på tisdag...

Nu knyter vi nävarna och kör hårt idag!

Skärtorsdag

Idag känns det på något sätt som om det vore måndag... Kan inte riktigt säga varför, men är ganska övertygad om att detta kommer bli en tråkig dag. Snön har dessutom inte behagat att försvinna och som om det inte vore nog med det så har SMHI lovat mer snö både ikväll och i helgen.

Redhawks spelade Kvalseriepremiär hemma igår mot Leksand och man vann med 3-0. Stabilt för jag väl säga, vill inte börja använda ord som imponerande redan för det är ju trots allt nio matcher kvar. Trodde dock att Leksand skulle bjuda upp lite mer till dans med sin upphausade nyförvärv med Ed Belfour i spetsen.

Vill även passa på att ge fet cred till Tifogruppen för deras uppoffrande arbete och ett ruskigt snyggt och väl genomfört tifo!

Johan Norgren har väl aldrig varit så stor som igår?

Imorrn väntar ett bortamöte mot Rögle i Kvalserien och jag är helt övertygad att man kommer klämma åt bönnerna ordentligt för att visa att resultaten i Allsvenskan bara var trams. Vinst med tre puckar är mitt tips. Leksand tar emot Brynäs hemma och detta känns lite som en nyckelmatch eftersom en Leksandstorsk här och man är långt, långt borta ifrån Elitserien. Brynäs såg darriga ut i tredje perioden mot Västerås och mot ett heltaggat Leksand borta tror jag man för slita. 2-2 är mitt tips här. Sist ut i nästa runda är Västerås-Mora, där Mora hade problem med att slå Rögle och Västerås var märkligt bleka mot Brynäs i två perioder. Så mycket saknade man väl inte målvakt Thalberg? Mora kommer stå som segrare i denna annars målsnåla match.

Man kan väl notera att Huddinge åkte på däng hemma mot Väsby i den Allsvenska Kvalserien och det är väl en hyfsad skräll? Jag håller mina tummar för att Asplöven och Troja, som förövrigt möts imorgon, ska ta steget upp. Kan ju bli roliga derbyn mellan Asplöven och Björklöven i så fall... 

Malmö Redhawks - VIK Västerås HK

Kvällens match mellan Malmö Redhawks och Västerås blev egentligen mer spännande än vad den behövde bli. Malmö dominerade i 50 minuter för att sedan släppa in två skitmål och låta matchen gå till Sudden Death. Efter 11 minuters spel så avgör än en gång Viktor Sundström för Redhawks och man leder nu med 1-0 i matcher. Västerås imponerade definitivt inte och det var snarare Malmös ineffiktivitet som gjorde att man kunde få matchen till övertid.

Nu tänkte jag bjuda på lite matchbilder... Kommentera gärna!

image55
Matchstart

image56
Action

image57
Action

image58
Sargbök

image59
Action

image60
Daniel Palmkvist i Västeråsmålet fick jobba ordentligt ikväll

image61
Fredrik Hansson

image62
Emil Turesson på jakt

image63
Storväxte backen Anton Blomkvist

image64
Jan Urbas stångas framför Västeråsmålet

image65
Daniel Palmkvist kollar extra noga vad han fångat...

image66
Patrik Lundh gör 1-0 till Redhawks

image67
Vild glädje följer...

image68
Målglädje

image69
Björn Andersson härjar lite offensivt

image70
No comments...

image72
Tobias Nilsson-Roos testar skott

image73
Gör man inte mål på första skottet så kan man ju alltid försöka peta in sin egen retur istället

image74
Jan Urbas trycker upp en Västeråsare i planket

image87
Victor Tisell styr undan ett skott

image75
Coach Robert Olsson

image76
Patrik Lundh

image77
Tobias Nilsson-Roos har precis gjort 2-0 på en delikatessmacka signerad Jan Urbas

image78
Emil Turesson

image79
Tobias Nilsson-Roos

image71
Tekning

image80
Victor Svensson tycker att Oskar Lundberg borde tagga ner...

image81
Kärlek

image82
Altmeister Uno

image83
Benjamin Sockander blev lite för sugen...

image84
Björn Andersson trycker till

image85
Action

image86
Patrik Lundh visar vem som är starkast vid sargen

image88
Viktor Sundström har precis slagit in 3-2 i Sudden Death

image89
Final score


Var är vår vår?

Nu ger jag snart upp hoppet på att det ska bli vår... Först är det kanonfint väder på söndagen med temperaturer upp äver 10 grader, ni vet så där riktigt vårmysigt, och sen på måndagen så börjar det fanimej att snöa. Snöa!! Och inte nog med det, det snöar skitmycket. Och blåser. Skitmycket.

Jag verkligen kände i söndags att nu är det minsann vår på gång! Vad gör naturen då? Pekar finger och flinar en rakt upp i ansiktet. Man borde väl vara van, men nu när det snackas så mycket om växthuseffekten och global uppvärmning så kan man ju undra om det verkligen är sant. Det inte särskilt varmt just nu. Eller torrt.

Jag hade väl kanske kunnat känna att det kvittade om det kom ett tunnt lager vitt puder som la sig på marken, men nu snackar vi om enorma mängder snö som lagt sig. Och jag som medvetet lät bli att tvätta min bil i söndags eftersom dom två senaste gångerna jag gjort det när det varit fint väder så har det blivit pisseväder i en vecka efteråt...

Viktor Sundström är min hjälte

Satt och följde Malmö Redhawks J20-lag på Swehockey i deras andra möte med Skellefteå AIK i åttondelsfinalen, där Malmö ledde med 1-0 i matcher efter vinsten i tisdags. Dagens match var jämn i målprotokollet men Malmö sköt betydligt mindre skott mot Johan Johansson i Skellefteås mål. Efter första perioden hade man lyckats göra te mål på fem skott.

Båda lagen följdes åt målmässigt men Redhawks verkade ha avgjort matchen med nio minuter kvar men två olyckliga utvisningar gjorde så att Skellefteå fick spela powerplay. Man klarade av Emil Turessons holdingutvisning, men Skellefteå chansade med att plocka ut målvakten när Robin Weihager blev utvisad för hooking så klarade man inte av att reda ut att spela fyra mot sex.

Efter tre spelade perioder så stod det 5-5 och övertid väntade. Det började bra för Malmö som fick två utvisningar med sig men dessvärre kunde man inte avgöra i powerplay. Inte helt oväntat så drabbade nästa utvisning Redhawks men den klarade man av och efter 11:20 in i förlängningen så avgjorde Viktor Sundström för Malmö och såg till att man gick till kvartsfinal.

Vem man får i kvarten är inte klart än men jag kan garantera att jag kommer finnas på plats för att leverera bilder från matchen! Gör en insats på tisdag och kom till Is-Stadion och stötta J20-grabbarna för det är dom väl värda!

Stress stress stress

Ungefär så kan man sammanfatta denna dagen. Skola 09:00, som i och för sig började med två timmars härlig ryggmassage, lunch 13:00 och sedan fysiologi mellan 14:00-17:00. För alla er som inte haft nöjet att läsa fysiologi så kan jag säga två saker om det: 1. Det är skitsvårt, och 2. Det är komplext, mycket komplext...

Dock så var fysiologin intressant även om jag antagligen kommer bli galen av att försöka plugga in allt.

Efter skolan så var det snabbt hem för ombyte av kläder, upphämtning av Tindra för att sen skynda sig till Kastrup där jag skulle möta Jan Brönager och hämta en Kungspyton som jag köpt från USA. Lyckades vara framme på Kastrup redan 17:33 så ni kan ju själva ana att det gick undan. Ringde sedan Ricky Jörgensen för att bestömma möte för nästa affär där jag fick med mig hem en trio Fläckpyton. Jag är ruskigt nöjd med mina inköp idag!

image54
Kungspyton (Python regius) - Pinstripe

Transport hem för att dumpa slangarna och sedan var det raka vägen till Is-Stadion för att se Malmö Redhawks ta sig an Danmark. Redhawks vann med 3-0 i en riktigt tråkig match. Jag och Tindra lämnade efter två perioder för att åka till min träning. Tindra fick låna en klubba av Valle och sen var det full fart på henne medan jag och resten av tränarstaben tog tag i dom sista personliga samtalen med spelarna.

Vi är nyss hemkommna och Tindra slocknade nästan direkt och hon ska få tre guldstjärnor att sätta på sitt konto eftersom hon varit så himla duktig idag.

Själv ska jag sjunka ner i soffan och läsa lite fysiologi....

Vilken spelkväll

Detta är nog det sjukaste jag gjort på länge... Lirade en dubbel med Middlesboro och Anderlecht på Unibet till 91 gånger fläsket och sätter en femtiolapp. Vid sjusnåret på jobb har jag tråkigt och spontanspelar 500 spänn på Anderlecht till 10.50 och sen tyckte jag att det kunde vara kul att testa Topptipset med. Sagt och gjort, in med ett 144-raders system.

Resultatet då? Anderlecht satt klockrent och jag hade alla rätt på Topptipset. Dryga 10000 kronor hämtar jag ut imorgon. Middlesboro då? Dom ledde tills det var en kvart kvar sen fick dom en straff emot sig och matchen slutade 1-1. En kväll som denna så känns det lite som om det kvittar...

 

Matchbilder: Malmö Redhawks - Skellefteå AIK (Part 2)

Efter en del redigeringsarbete kommer ett nytt gäng bilder från gårdagens match.

Kommentera gärna!

image36
Emil Turesson tekar mot Skellefteås Martin Lundberg

image37
Emil Turesson i mer tekningsaction

image39
Mikael Jansson hade ingen rolig kväll, först åkte han på stryk mot Olov Lundqvist...

image41
... sen blev han utvisad

image40
Sedan avrundar han sin kväll med att bli bjuden på en highsticking av Joel Vikberg

image42
Emil Turesson

image43
Skellefteås mycket duktiga back David Rundblad (1+2 i matchen)

image44
Johan Burlin

image45
Skellefteå fick sätta in Johan Johansson i målet efter Linus Styrman blivit skadad.
Notera Playboymålningen...


image46
Linus Styrman

image47
Action

image48
Domare Jönsson har hittat en Malmöutvisning. Man ser tydligt vad Björn Andersson tycker om hans insats...

image49
Action

image50
Robin Åkerman

image51
Coach Öhman

image52
Kaos i Linus Styrmans målgård. Han lyckas dock få tag i pucken efter lite om och men.

image53
Robin Weihager

Malmö Redhawks - Skellefteå AIK

Som jag skev innan så skulle jag fota lite på J20-matchen mellan Malmö Redhawks och Skellefteå AIK. Matchen vann Redhawks med 4-3 efter att ha slarvat lite på slutet och tappat en 4-1-ledning. Man redde dock ut stormen och leder nu matchserien med 1-0.

Tänkte bjuda på lite bilder från matchen:

image16
Tekning

image18
Björn Andersson hälsar på sargen

image19
Emil Turesson

image20
Gustav "Nypan" Nyqvist

image21
Patrik Lundh bjuds på en hakning

image22
Jan Urbas

image23
Måljubel

image24
Sargbök

image25
Skott kommer

image26
Målchans framför Linus Styrman i Skellefteåmålet

image27
Tobias Nilsson-Roos med tungan rätt i mun

image28
Victor Tisell

image29
Benjamin Sockander trycker dit 4-1 i öppen kasse

image31
Sockanders första mål i Redhawks blev också ett Game Winning Goal

image32
Action

image33
Action

image34
Action

image35
Fredrik Hansson slog assistrekordet ikväll (60 assist)


Jag kommer antagligen lägga ut fler bilder imorgon när jag redigerat klart allt. Håll utkik!

Fotouppdrag

Ikväll så är det dags för slutspel i J20-serien och Malmö Redhawks tar sig an Skellefteå AIK. Inget av dom andra lagen valde att möta Malmö så det blev Skellefteå som fick det tvivelaktiga nöjet att åka söderut. Jag har blivit tillfrågad av Jojo om jag inte kunde tänka mig att plåta lite där eftersom Redhawks J20 inte får någon som helst bevakning. Visst, tänkte jag, det ska väl inte vara några problem... Jojo meddelade även att spelarna i laget var helt lyriska över detta.

Jag har fått höra att Peppe Lundh ska förstärka laget ikväll och jag hoppas att ni som är intresserade av hockey och vill se en massa talanger beger er till Malmö Is-Stadion ikväll där pucken släpps klockan 19:30!

Vilken underbar morgon

Aaahhh... det finns inget bättre än att vakna upp till en blå himmel och solsken! Det skulle möjligen vara sex i så fall, men ärligt talat, hur stor är den chansen?

Var nyss ute på lastbryggan för att hämta in dagens tidningar och det var riktigt skönt. Skulle tippa på att det är en 8-10 grader och inte ett moln syntes så långt ögat kunde se. Hoppas att detta är ett teckan på att våren äntligen är på väg.

Dagen efter...

Det var längesen man anordnade någon typ social verksamhet här hemma så jag tyckte att det var hög tid för det. Sagt och gjort, en fråga gick ut till ett par grabbar i laget om att käka något gott se på Champions League. Tre  tappra själar nappade på förslaget och vi kom fram till att käka Tacos.

Efter jobb blev det således inhandling av grönsaker, köttfärs och tacotillbehör. På vägen hem så hämtade jag upp Fredde för att förbereda lite saker innan Toni, Dennis och Sankan skulle dyka upp. Eftersom Fredde är kock, och således expert, så fick han fixa hackningen av grönsakerna och dylikt medans jag stekte upp köttfärsen. Runt sjusnåret dök grabbarna upp och vi åt gott och förberedda oss för mötet mellan Real Madrid - Roma som TV6 skulle visa.

Sankan var övertygad på att det skulle bli kryss, medan jag trodde benhårt på Real. Annars var vi rörande överens om att både Chelsea och Porto skulle vinna lätt. Chelsea motsvarade alla vår förväntningar samtidigt som Porto borde gjort minst fem mål på alla chanser man hade mot tyskarnas mål.

Roma var totalt utspelat i andra helvlek med lyckades, mycket tack vare Pepes idiotiska utvisning, göra 1-0. Marängerna svarade dock omedelbart med ett mål från Raul, men det skulle egentligen dömts bort för spanjoren var i klar offsideposition. Porto fick också en gubbe utvisad, men gjorde ändå 1-0 på Schalke 04 med fem minuter kvar att spela. Roma var dessutom ofina nog att göra 2-1 och därmed sänka allas tippningar denna kväll. Det får väl bli nya tag nästa gång.

Allt som allt var det en väldigt trevlig kväll och jag hoppas att det blir fler sådana i framtiden.


Vitt puder

Igår snöade det minsann i Skåneland! Det började redan lite i måndags med då var det mest snöblandat som kom, men man kunde ju anat  vad som skulle komma. När jag igår skulle åka till träningen som kom det bara lite små och mesiga flingor men efter ett tag så kom rena snöyran. Visserligen så hade snöfallet slutat lagom till träningen slutade men det var ruskigt halt på vägarna.

Idag var det fint väder när man slog upp dom ljusblå och solen sken som vilken vårdag som helst, dock var skillnaden idag att det låg ett tunt lager snö på marken. Personligen är jag inte riktigt upplagd för snö i mars när jag går och väntar på att våren ska komma, särskilt inte som man sett mängder med krokus och snödroppar redan. Aja, den som väntar på något väntar alltid för länge...

RSS 2.0