En röd ros

Idag fick jag en röd ros av en tjej som handlade av mig. Det hela började med att hon var och handlade och hade en inpacketerad blomma med sig, varp jag frågar leende om den var till mig, hon svarar att så inte var fallet. Jag svarar småskrattande att hon minsann hade förstört hela min dag.

Det går en liten stund och jag sitter på kontoret när jag blir utkallad eftersom en ung dam söker mig. Jag väntar inget besök och jag tror naturligtvis att det är någon polare som haft vägarna förbi, men döm om min förvåning om inte samma tjej som jag nyss frågat om blomman står där med en röd ros till mig. Hon tittar på mig och säger att hon inte ville förstöra min dag så hon köpte en ros till mig.

Jag blev helt mållös, vilket inte händer sådär väldigt ofta, och stod nästan bara och gapade. Tänk att en sån liten gest kan göra så mycket...

Tack, vem du nu var, du gjorde verkligen min dag!

Sudden Death

3-4 slut.

Just nu känns det bara jobbigt att grabbarna förlorade på detta sättet. Jag skriver mer när jag orkar...

Frankrike del 3

3-3 efter full tid.

Trots att pajasarna från Holland gjorde allt dom kunde för att döma bort oss så klarade dom inte av det. Toni Valle kvitterade efter vi rett ut ett tre mot fem läge i 1.30.

Nu är det dags för sudden...

Frankrike del 2

2-2 efter andra perioden.

Det är helt sjukt att två domare som dömer VM kan vara så dåliga som Kruseman/Hoogwout. Det finns ingen som helst nivå att tala om och att vara konsekvent är tydligen inget man lär ut i Holland. Frankrike får göra i stort sett vad dom vill med oss, men när vi försöker spela på den nivån vi blir behandlade på så blåser dom fanimej direkt!

David Antic har räddat en straff och sett ruskigt stabil ut. Fransmännen har sprungit ner honom två gånger nu. Åtgärd: ingen...

Nu ska vi gå ut och vinna denna jävla matchen!

Frankrike del 1

1-1 efter första perioden.

Vi får inte låna mycket boll, men om det beror på att vi har slitna spelare eller något annat det vet jag inte. Frankrike är inte så där väldigt bra, men dom är bra med boll. Defensivt är dom riktigt darriga så kan vi bara låsa fast bollen i lite längre anfall så har vi en bra chans här.

Toni Valles 80-talare var värd ett bättre öde...

David Antic har gjort ett par riktiga monsterräddningar igen.

Vi börjar andra perioden med boxplay i 1.25, det är bara att hoppas att vi reder ut det för att sedan göra ett mål. Det hade kännts bra så.

Sista matchen

Då är det knappt en och en halv timme kvar till matchstart, i vad som blir den sista matchen för Serbien, i alla fall i detta VM. Motståndare är Frankrike som får gälla som favorit. Vi vill dock avsluta på ett snyggt sätt och en femteplats som VM-debutanter är väl helt klart godkänt, även om en sjätteplats också är helt ok. Vi är redan klara som bästa debutantlag.

Annars ser det ut att bli ett reprismöte i finalen mellan Slovakien och Spanien. Slovakien slog, ganska orättvist, Kanade med 7-6 innan idag efter viss kalabalik på slutet och just nu leder Spanien med 8-2 över Australien efter två spelade perioder.

Båda finallagen från grupp - inte illa att komma precis bakom dom.  

Match om 5:e plats

Då var vi framme vid lördagen och turneringens sista dag, i alla fall för vår del, eftersom vi ska möta Frankrike ikväll 20:00 om femteplatsen i VM. Frankrike är ett ganska bra lag men som i alla matcher så ska det ju spelas om det. Många av våra spelare är slitna av det intensiva spelschemat och det ska bli skönt när denna match är över så man kan få lite välbehövlig vila.

Sista matchen

Då är det knappt en och en halv timme kvar till matchstart, i vad som blir den sista matchen för Serbien, i alla fall i detta VM. Motståndare är Frankrike som får gälla som favorit. Vi vill dock avsluta på ett snyggt sätt och en femteplats som VM-debutanter är väl helt klart godkänt, även om en sjätteplats också är helt ok. Vi är redan klara som bästa debutantlag.

Annars ser det ut att bli ett reprismöte i finalen mellan Slovakien och Spanien. Slovakien slog, ganska orättvist, Kanade med 7-6 innan idag efter viss kalabalik på slutet och just nu leder Spanien med 8-2 över Australien efter två spelade perioder.

Båda finallagen från vår grupp - inte illa att komma precis bakom dom.  

Sydkorea del 3

Seger med 4-3.

Satan vad det satt långt inne! Vi hade tre powerplay som vi inte utnyttjade, Alexander Silvert-Mitrovic hade ett rungande skott som tog i insidan av stolpen och en del brända chanser samtidigt som Sydkorea definitivt inte var ofarliga när dom kom upp i anfall.

Koreanerna slog in många bollar på chans men när man väl fick träff på just dessa chansbollar så var det snygga saker som hände. Deras 4-3 reducering var en volley som hade fått vilken innebandyälskare som helst att dra på smilbanden.

Vilt segerjubel bröt ut efter att vi lyckats hålla undan och jag blev bokstavligen nerdränkt av champagne i oklädningsrummet.

På VIP-läktaren satt Stefan Kratz och applåderade när han såg att vi bjöd in Sydkorea för att fotas med oss efter matchen och sann broderlig anda så blev undertecknad medbjuden på middag av dom efter ombyte och dusch. Vi anses som det vänliga landslaget som alltid bjuder på oss själva. Detta gänget som är här nere är helt underbara.

Nu ska vi försöka ladda om till mötet mot Frankrike imorgon. På spel står en femteplats i VM.

Sydkorea del 2

4-2 efter andra perioden.

Vi fick 4-0 men sen kom vi in i deras jävla springspel igen och åkte på två ganska så enkla baklängesmål. Efter det har vi spelat upp oss, men vi känns lite uddlösa för tillfället. Nu har vi gått ner på folk och förhoppningsvis så hänger vi ett par till snabbt nu och dödar denna tillställningen.

Vi har samma domare som mot Georgien och dom är minst lika dåliga idag. Det finns ingen nivå att tala om, det som är ok i ena situationen är inte det i nästa. Det känns som om det är ett jävla lotteri där vi dessutom inte för ett skit med oss. Hopslag blir slag mot oss, deras upplagda bollar får slås om osv. Nä, IFF, där har ni hittat en nitlott.

Vi börjar med 52 sekunders PP. 5-2 där och jag blir genast lite gladare.

Sydkorea del 1

3-0 efter första perioden.

Vi kom ut med alla kanonerna laddade och innan det gått fem minuter så hade vi nätat tre gånger och det har varit bud på mer. Koreanerna tog timeout efter vårt tredje mål och sen har vi inte riktigt kommit igång igen. Det känns inte som vi ska hålla på med deras kuta-runt-taktik för det har vi inte tillräckligt snabba spelare för.

Bobans lår höll bra, men nu har han sträckt baksidan istället...

Får vi bara in nästa mål så tror jag det knäcker koreanernas kampvilja. Dom kör på chans och slänger in massvis med bollar från kanterna och hoppas på studsar och styrningar. David Antic har faktiskt gjort ett par monsterräddningar redan.

Det närmar sig

Halvtimme kvar till matchstart och det märks att det är allvar. Till och med Toni Valle strechar innan match, det tillhör verkligen inte vanligheterna. David Antic ser ruggigt sugen ut på att bärga en seger idag och det hade inte varit orättvist om han fått det efter hans matcher mot Slovakien och Spanien.

Har en känsla att Marko Crnoglavac kommer göra mål idag.

Sydkoreanerna på andra sidan ser också ruggigt tända ut, och deras tränare sa på hotellet att dom skulle visa sin lagmoral idag.

Boban Stojanovics lår verkar hålla, han fick behandling för 45 minuter sen och har värmt lätt. Tar vi ledningen med ett par bollar så kommer han att få vila, annars får vi se hur länge han håller.

Spänningen stiger

Knappt tre och en halv timme till matchstart, och stämningen är lugn men ändå lite spänd. Ett oavgjort resultat räcker för att vi ska gå vidare och spela om femteplatsen där troligtvis Frankrike kommer står för motståndet. Vi drabbades dock av lite panik i slutet på träningen när Boban Stojanovic var tvungen att hoppa av med en befarad muskelbristning, men lyckligtvis var det bara en liten överbelastning.

Boban är hyperviktig för dagens match och vi kan inte undvara honom.

Det känns som om vi är bättre än Sydkorea men samtidigt vill vi inte ta ut saker i förskott, då det faktiskt ska spelas om det med. Det som talar för oss är att vi har bättre målvakt och skyttar, det som talar mot oss är att dom är pilsnabba och jobbar i 60 minuter.

Sista värmningen inför Sydkorea

Klockan är 09:00 och vi är redan på plats och ombytta i Mladost Arena för träning. Det är inte varje dag man tränar innebandy så tidigt... Stämningen är bra i truppen och det känns som att alla är sugna på en ny vinst ikväll. Om vi har bra stämning i vår trupp så kan man inte direkt säga samma sak om Sydkorea, då man haft två riktigt jobbiga matcher på två dagar och när man kommit hem till hotellet har man sett helt förkrossade ut.

Dessutom har man fått ett par skador i truppen och två spelare är tveksamma till spel ikväll. Vår trupp är komplett, utan några skador att rapportera.

Just nu pågår skottövningar för fullt då Koreas målvakt ligger ner ganska mycket. Även om vi vet att det inte kommer bli någon promenadseger mot dom så är vi positivt inställda och tror på vinst.

Truppen mot Sydkorea:

Mv: David Antic (Najdan Vukovic)

1a: Dejan Gjnatovic, Marko Crnoglavac, Toni Valle, Marko Petrovic, Alexander Silvert-Mitrovic

2a: Robert Latkovic, Perisa Puric, Boban Stojanovic, Nikola Novakovic, Marko Brancovic

3e: Branislav Nusic, Alen Boros, Dusan Durakovic, Marko Jovanovic, Misa Kapetanovic

Reserver: Rade Milutinovic , Predrag Veljovic

Ingen hjälp från Sydkorea

Nej, det blev ingen hjälp från Koreanerna ikväll, utan do gjorde en riktigt dålig insats mot Spanien och förlorade med hela 15-0. Så nu får vi sikta in oss på att slå ett Sydkorea med dåligt självförtroende imorgon för att sedan spela om femteplatsen.

Koreanerna har nu 0-26 på två dagar och det är bara att hoppas att det satt sina spår.

Ambassadbesök

När nyheten om vår första historiska seger spred sig i Bratislava så fick vi en inbjudan till Serbiens ambassad idag. Det var helt klart ett roligt besök där det bjöds på lite att äta och dricka, samt en inbjuden kör som sjöng för oss. Stort!

image155

Annars har vi en spelledig dag idag och hade en bra träning i förmiddags. Det nöttes in skottövningar och kontringar.

Ikväll kommer vi hålla tummarna för att Sydkorea kan slå Spanien för det öppnar möjligheten för oss att ta oss vidare till semifinal om vi i vår tur slår Sydkorea imorgon. Koreanerna fick för övrigt en rejäl omgång av Slovakien igår och såg riktigt nedstämda ut efter att ha kommit tillbaks till hotellet.

Nu är det en ledig eftermiddag som väntar laget.

Segersnack

- Kevine Srbine!
Hela laget om Kevin i omklädningsrummet efter matchen

- Toni Valle är nog en av turneringens bästa spelare.
Klaus Koskela, IFF:s domarchef under VM, om allas vår egen Toni.

- Ni brukar vara glada efter matcherna oavsett resultatet, men idag lät det som om det var någon som var väldigt glada.
Stefan Kratz, IFF, om stämningen i omklädningsrummet som tydligen hördes ända upp till pressrummet på andra våningen.

- Vi spelade som vanligt men vi fick äntligen utdelning på alla våra chanser.
Boban Stojanovic, som för övrigt gått ner tre kilo under turneringen, om kvällens match

- Det går inte att beskriva detta med ord just nu... En historisk händelse som inte kommer glömmas i första taget.
Robert Latkovic

- Kanske en vanlig seger i innebandysammanhang, men en stor seger för Serbisk innebandy!
Dejan "Ganja" Gnjatovic

- Det är som en dröm som slog in, då jag var med och startade upp innebandyn i Serbien. Jag är väldigt stolt!
Damir Bakonic

- Jag är väldigt, väldigt nöjd med att få göra en sån här sak på ett sånt här stort evenemang.
Alexander Silvert-Mitrovic, hattrick-skytt mot Georgien.

- Jag är besviken med min insats, men det är en enorm laginsats och jag är väldigt stolt att vara en del av detta laget. Detta är inga lagkamrater, utan vänner för livet!
Najdan Vuckovic, målvakt.

- Jag kan inte vara en stoltare kapten!
Toni Valle

- Jag var väldigt förväntansfull eftersom detta var min första match, och det var underbart att se vår lagmoral idag trots två förluster tidigare under turneringen.
Misa Kapetanovic

- Det bästa i matchen var ju när den "italienska" kombinationen hittade varandra så det blev ett snyggt mål.
Predrag Veljovic, om sin smörpassning till kapten Valles ena mål i slutet av matchen.

- Han gör ju så jävla många mål så jag också var tvungen att köpa ett Fat Pipe-blad.
Robert Latkovic om Toni Valles målsinne.


- Vad ska jag säga? Jag kan inte beskriva vad jag känner över killarnas insats. Detta är bara början på resan.

Dragan Antic, stolt förbundskapten.


- Det kändes inte som vi spelade ut för fullt. Vi kan bättre än så här.

Perisa Puric


- Jag var så laddad så jag glömde ta av mig den...

- Marko Petrovic, som spelade hela matchen med sin spelarackreditering under tröjan.


Debutantmötet del 3

9-3 till slut.

Jag fick nästan rätt på mitt tips om att vi skulle göra tre mål. Vi började med att göra två snabba sen var det egentligen inte något snack om var segern skulle hamna. En betydligt bättre insats i tredje av alla spelarna och efter halva perioden byttes Rade in i målet och gjorde en bra insats.

Toni Valle gjorde en Toni Valle - är i princip helt osynlig i 59 minuter för att sedan göra två mål i samma byte, dessutom i numerärt underläge. Dock så gjorde han tre assist, så han är väl ursäktad.

Dejan "Ganja" Gnjatovic har vuxit ut till en jätte i försvaret.

I och med Toni Valles två mål så snodde han ju åt sig priset som matchens lirare, och fick krama prisutdelartjejen igen. Han nöjde sig dock inte bara med en utan tog äver Georgiens prisutdelare. Vanan trogen så blev det sång på mittplan och det var i ett härligt segerrus alla sjöng.

Efter sång och en massa high-fives så blev det champagnesprut i omklädningsrummet och därefter mer sång!

image156
Perisa Puric anfaller

image157
Deja Gnjatovic och Rade Milutinovic reder ut lite försvarstaktik

image160
Marko "Guglica" Crnoglavac

image163
Alen Boros jagar boll

Debutantmötet del 2

5-2 efter andra.

Vi kan fortfarande höja oss ett snäpp känns det som. Så länge Georgien känner att dom har kontakt så kommer dom kämpa som vildar, och vi kan inte riktigt slappna av som vi borde. En märklig sak med denna perioden är att vi spelar bättre med en man mindre på banan.

En helt annan sak som jag faktiskt måste ta upp är dagens domare. Herrarna från Holland är verkligen inte bra... Dom missar solklara saker för att sedan blåsa för t.ex. hopslag. Detta ger en väldigt sönderblåst matchbild där inget av lagen riktigt vet vad som gäller. Två gånger har lagen lyckats spela ungefär en halv minut med sex spelare utan att dom upptäcker det och vid Georgiens andra mål så firade tränaren målet på banan med spelarna i säkert i en minut utan åtgärd.

Nu ger vi järnet i tredje och gör tre baljor till!

image164
Nikola Novakovic försöker ta sig förbi längs sargen

image165
Serbien gör 2-1

image166
Alexander Silvert-Mitrovic försvarar mot två Georgiska anfallare

image167
Nikola Novakovic

Debutantmötet del 1

1-0 efter första perioden.

Då var vi i ledningen för första gången i denna turneringen. Ett powerplaymål signerat Marko Jovanovic. Annars ser det fortfarande väldigt spänt ut. Georgien är väldigt stillastående och det måste vi försöka utnyttja, framförallt med diagonalpassningar och många skott.

Förhoppningsvis är vi varma i kläderna nu efter första tjugo, och så ser vi till att det blir lite mer åka av i andra!

image150

image151

image152

Inför debutantdrabbningen

Då var det snart dags för drabbningen mot Georgien, som också är VM-debutanter, i dagens första match. Grupp A har nämligen vilodag idag. Klockan 17:30 drar vi igång ett intressant möte, där vi har en stor chans att ta vår första seger.

Vi kommer gå runt på tre femmor och sedan vila förstafemman inför fredagens möte med Korea. Som bloggen meddelade innan så är det Najdan Vuckovic som vaktar målet, men annars är det inga större förändringar så här på förhand.

- Vi går in med full respekt mot Georgien, trots att dom förlorat stort i sina inledande matcher, utan vi har laddat precis på samma sätt som vi gjorde mot Slovakien och Spanien, säger Dragan Antic. - Även om deras innebandykunnande inte är så stort så kämpar dom för varandra och det är värt mycket, avslutar han.

.

Tidig träning

Tidig träning idag i Mladost Arena och i stort sett alla är pigga och krya. Det märks dock på vissa att det tuffa tränings- och spelschemat är något som man inte är van vid. Golvet är något helt otroligt och enligt spelarna så får man en enorm kontroll på bollen när man spelar.

På dagens schema står lite passningsövningar, skott och uppspel innan vi avslutar med lite nerjoggning och streching.

Dagens motståndare är Georgien som också är VM-debutanter. Vi kommer göra ett par förändringar i laget, där David Antic i mål kommer att få vila till förmån för Najdar Vukovic och tredjekedjan kommer få betydligt mycket mer speltid idag då förstafemman ska vilas till Koreamatchen.

image141
Najdan Vuckovic kommer starta i kvällens match mot Georgien.

Viva España del 3

Jaha, tillbaks online efter diverse teknikstrul.

4-10 blev det till sist efter att vi verkligen börjat spela ut. Vi kan ju faktiskt spela och det börjar folk att förstå nu. Dock så måste vi verkligen skärpa till oss med alla misstag för vi blir allt som oftast straffade för dom. Sen speglar inte resultatet matchbilden riktigt heller, utan 5-7 hade kanske varit mer realistiskt.

Gladast idag - Dejan "Ganja" Gnjatovic efter sitt mål.

Vi hade samma domare idag som igår och dom var riktigt bra. Gott snack och väldigt sympatiska. Fet cred!

Matchens lirare blev lite oväntat Alexander Silvert-Mitrovic. Boban Stojanovic gjorde 2+1 och borde i ärlighetens namn fått priset. Toni Valle borde fått assisten på Bobans mål men den hamnade på något konstigt sätt hos Alexander.

Efter matchen bjöd vår huvudsponsor hela laget på middag och det var en uppskattad gest. En lugn kväll väntar nu på hotellet där vi laddar inför morgondagens möte med Georgien.

image146
Dejan "Ganja" Gnjatovic trycker dit Serbiens andra för kvällen...

image147
... och blir så här glad

image148
Spanjorerna hade stor respekt för Toni Valle och uppvaktade honom ofta hårt

image149
Han är inte snabb, men kommer ändå ofta förbi först...

Viva España del 2

2-8 efter andra perioden.

Vi har ryckt upp oss avsevärt och det verkar som grabbarna fattar att dom faktiskt kan lira innebandy. Spanjorerna verkar ha tappat det mesta av sitt spel även om dom är giftiga när dom väl kommer till avslut.

Boban Stojanovic fick sätta tvåan. Kul. Nu ska vi fanimej ha dit ett par till...

Lite synd att Toni Valle slarvade vid eget mål så Spanien fick göra åttan precis ett par sekunder innan pausvilan.

image142
Boban Stojanovic jagar en spanjor

image143
David Antic

image144
Action

image145
Toni Valle bjuder en spanjor på tittfinten

Viva España del 1

1-5 efter första perioden.

Vi är alldeles för stillastående och låter spanjorerna komma runt och skjuta. Dock så märks det att vi gick en holmgång igår mot Slovakien. Positivt idag är i alla fall att vi lyckades göra mål ganska tidigt i matchen och det har varit bud på ett par till, men vi har inte haft marginalerna på vår sida.

Toni Valle fick assisten på Alexander Silvert-Mitrovics mål.

Nu ska vi försöka göra ett par till och inte ha så förbannat mycket respekt för spanjorerna, för i ärlighetens namn så är dom inte så bra som dom själva tror.

image132
Toni Valle tekar för Serbien

image134
Action


image135
Action

image136
Jubel efter Alexander Silvert-Mitrovics mål

image137
Toni "Fat Pipe" Valle

På plats i hallen igen

Nu har vi kommit till hallen igen och förbereder oss som bäst inför vårt möte med Spanien. Enligt dom rapporter vi fått om Spanien så är dom inte lika bra som Slovakien men trots allt ett riktigt tufft motstånd. Vi får se hur våra spelare har tagit gårdagens match. Vi är inte riktigt så dåliga som siffrorna visade igår, men vi är inte i närheten av lag i Slovakiens kaliber.

Just nu pågår matchen Georgien-Sydkorea, där det just nu är paus mellan andra och tredje perioden. Sydkorea leder fullt rättvist med 5-1 och är på väg mot sin första VM-seger någonsin.

Mannen, myten, legenden

1-16 efter full tid.

Det blev ungefär så tungt som vi misstänkte i tredje. Jag kan ändå inget annat än att vara jävligt stolt över grabbarna i laget eftersom dom, trots massiv trötthet, slet som djur. Hade alla spelare visat ett sådant hjärta så hade man varit lycklig.

Vi gjorde till sist det där målet, och vem gjorde det om inte allas vår hjälte Toni Valle. Ett litet klapp-klappspel och där dök Toni upp på vänstersidan och tryckte dit bollen. Om någon skulle göra Serbiens första mål någonsin så var det just han. David Antic förtjänar också en massiv eloge för sitt slit i målet. Han gjorde en massa klassräddningar.

Behöver jag säga att det blev TV-puckshög efter målet?

Nu blir det transport hem till hotellt där jag säkert kommer få massera ett och annat ben. Jag garanterar att alla kommer sova gott inatt efter kvällens match.

Nya tag imorgon mot Spanien.

Premiärnerver

0-10 efter andra perioden.

Nu har vi lyckats med konststycket att bjuda dom på två mål när vi spelat powerplay. Jag är faktiskt lite imponerad av hur bra Slovakien är, samtidigt så bjuder vi på alldeles för många enkla misstag och Slovakerna är inte sena att straffa oss så fort dom får chansen.

Vissa av målen är riktiga klassmål.

Våra spelare är helt slutkörda redan och det lär bli en riktigt tuff tredjeperiod. Det verkar dessutom som att Slovakerna verkligen har stängt butiken ikväll.

Jaja, vem sa att det skulle vara en dans på rosor?

Vi ses efter matchen.

Det har inte börjat bra

0-4 efter första perioden.

Inte mycket att säga om det egentligen, Slovakien är mycket bra och framhejade av en massa fanatiska hemmafans och vi har börjat väldigt nervöst. Många av våra spelare har inte spelat så länge och är inte vana vid detta tempot och allt oväsen.

Fyra raka boxplay sätter ju sina spår med...

Nu blir det att försöka strunta i vad det står på tavlan och spela vårt spel och försöka hänga in ett par bollar.

Vi ses i andra pausen!

Premiären närmar sig

En kvart kvar till invigningscermonin här i hallen. Det kommer bli mycket folk på läktaren och antagligen ett sjuhelvetes liv när vår match kommer igång. Stämningen är i alla fall på topp just nu med trummor och tutor.

19:30 startar invigningen och sedan brakar det loss 20:30.

Vi hann precis hit för att se slutet mellan Spanien - Georgien och det var nog ingen rolig debut for Georgien som förlorade med 23-1.

Vår match då? Tja, vi möter ett bra lag som dessutom är värdnation, sa vi lär få våra fiskar varma. Publikstödet kommer vara massivt och vi får se hur våra grabbar hanterar situationen. Många ser våra få svenska spelare som frälsare och det ska bli guld direkt bara för vi har dom med. Samtidigt ar Serbien en väldigt ny innebandynation med ett drygt år pa nacken bara, och här är vi i C-VM redan.

Vi tänker njuta av upplevelsen och ha så roligt vi bara kan av denna fantastiska upplevelse!

Följ gärna matchen live pa länken i förra inlägget.

WFC 2008

Da var man pa plats efter en dag av transport och incheckningar. Gardagen spenderades mest till att traffa alla i laget och kolla in omgivningarna. Vadret ar kanon har nere med c:a 20 grader varmt och inga moln pa himmeln.
Pa kvallen var vi ivag pa IFFs technical meeting dar vi gickigenom riktlinjer for VM.

Idag ar det matcher hela dagen och vi har huvudmatchen efter den officiella oppningscermonin da vi moter hemmanationen Slovakien. Matcherna kommer att sandas live pa natet och lank till det kommer finnas pa http://www.wfc2008.sk/

Nu ska vi ut och rora pa oss lite...


Resfeber

Om en sisådär 18 timmar sitter jag ombord på ett plan på väg till Wien för att sedan ta mig vidare till Bratislava, där jag ska vara assisterande förbundskapten åt Serbien. Det kommer att bli grymt kul och med upplevelserna färskt i minnet från Finland 2002 när jag var förbundskapten för Belgien så vet jag att detta kommer bli en händelserik vecka.

Vi har blivit lottade i grupp två tillsammans med Georgien, Spanien, Sydkorea och värdlandet Slovakien. Grupp ett består av Frankrike, Australien, Lichtenstein och Kanada. Argentina var dessvärre tvungna att dra sig ur. Trist, för det är alltid kul med nya nationer.

För min del blir det, som vanligt, att packa ikväll då jag hatar att packa massor av dagar i förväg. Jag har dock stenkoll på vad som ska ner i väskan, frågan är väl mer hur jag ska få plats med allt. Nåja, det är ett senare bekymmer!


Halvnaken med slangen i näven

Jo, ungefär ganska exakt som rubriken säger var det också i verkligheten. Det hela började med att jag var inne och tittade till mina djur och uppmärksammade då att en av mina Kungspytonhonor inte ömsat särskilt bra. Jag visste att hon brukade ömsa lite halvkasst, men detta var riktigt illa till och med för henne.

Det var bara att ta med henne in i badrummet och tappa upp lagom varmt vatten i badkaret så hon fick fukta upp sitt gamla skinn. Tack och lov så var hon på gott humör idag och gjorde inga utfall mot mig överhuvudtaget, och så här i efterhand så känns det ganska så trevligt att ha sluppit bråka med en sur orm i badkaret.

Efter en halvtimmes skalande så var hon som ny! Vid detta laget hade hon dock tappat lite tålamod med mig så jag anade vart det var på väg, så jag tog helt enkelt det säkra före det osäkra och lyfte in henne i ormrummet igen. Hon fick dessutom flytta in till Pastellhanen så vi får se vad dom tycker om varandra.

Bye bye Bya och ett par till

Sådärja, då kan man åtminstone glädja sig till att ett par spelare inte fått sitt kontrakt förlängt eller helt enkelt fått det uppsagt. Lasse Pirjetä som först höjde våra förväntningar för att sedan bara glida omkring och loja är borta till nästa säsong och Andreas Byström fick sitt kontrakt uppsagt. Allt detta enligt Sydsvenskan, där man även signalerar att Jyrki Välivaara är på väg bort.

Personligen skulle jag vilja se ett par av Malmös egna juniorer bli uppflyttade samtidigt som man behåller Henrik Karlsson i målet. Jani Hurme har jag inte mycket över för sen hans KS-fiasko. Bryt hans kontrakt och ta in någon ung, hungrig svensk målvakt som t.ex. Robin Rahm från Borås.

Gällande tränarna så tycker jag inte det är bra att sparka igen, då både tryggheten och kontinuiteten behövs, men om Bobo Simensen försvinner så hade jag inte legat sömnlös över det.

Banham stannar?

Enligt Sydsvenskans nätupplaga så är Frank Banham aktuell för fortsatt spel i Redhawks. Tidigare hade han deklarerat att han inte ville spela i en andraliga och Luleå var inte sena att försöka få hans underskrift på ett kontrakt, men nu verkar han ändå kunna tänka sig att stanna kvar.

Ska Malmö behålla Banham så lär det bli på ett artistkontrakt för att man ska kunna ha råd, men dock så återstår det en del förhandlingar. En sak är säker och det är att Frank Banham skulle vara ett väldigt välkommet namn i nästa års trupp!

En helt vanlig måndag

Var ovanligt seg igår och kom därför i säng ganska tidigt, i alla fall om man jämför när normalt brukar lägga mig, efter att ha tittat lite på stand-up comedy. Eftersom jag kom i säng tidigt så vaknade jag innan fan fått skorna på sig och jag började därför fundera på vad jag skulle göra av dagen. Jag satte mig framför datorn och plöjde igenom lite aktiviteter man skulle kunna hitta på i Los Angeles och Las Vegas när vi är där. Hittade en del intressanta saker och vi får väl se vad det blir när vi väl är där.

Fredde ringde mig vid halv elva och vi skulle eventuellt ta en tur in till Köpenhamn, men dom planerna gick i stöpet då Freddes möte där blev inställt. Vi bestämde oss för att luncha, som vi alltid gör på måndagar, och idag hamnade vi på Peder Hans på Jägersrovägen och där intogs en Köttgryta á la Peder Hans, sallad och en lättöl. Måste säga att det var väldigt gott!

Efter det tog jag tillfället i akt, eftersom Fredde körde idag, att styra kosan mot IKEA där jag handla en ny väggklocka för 149 kronor och ett sexpack Delicatobullar för en tia på vägen ut. Nästa stopp var Tropikhuset där det köptes lite syrsor till ödlorna och lite möss och pinkies till ormarna.

Nu har man varvat ner lite och kvällens planer börjar sakteligen ta form. Tanken är väl att vi ska se fotboll på tv och köra och köpa varsin landgång att ha som aftonmad. Jaja, den som lever får se vad det blir...

Tentaresultat

Fick reda på tentaresultatet idag... satte 97,5 % och klarade därmed av gränsen för godkänt med råge!

Lite glädje i dom senaste dagarnas sorg.

Nästa tenta blir den 15/5 och då gäller det fysiologi.

Helt tom

Jag saknar ord...

4-4

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta...

Ödestisdag

Usch, då har dagen kommit som man fasar för! Derby ikväll mot bönnerna från norr, och där en seger är absolut nödvändig om det inte ska bli allsvenskt spel i Malmö Arena i höst. Det är med skräckblandad förtjusning man ser fram emot denna match. Rögle har dessutom ett stort psykologiskt övertah på Malmö då man vunnit samtliga matcher i år och vem kan glömma det senaste debacklet mot Rögle?

Det är lapp på luckan sedan ett par dagar och den som vill tjäna en hacka på att sälja sina biljetter för att istället se matchen på tv lär ju göra det. En snubbe som satte in en annons på blocket i lördags fick 2000 kronor för sin biljett som hade kostat honom 180 kronor. Han fick dessutom ungefär 40 samtal i rad om biljetterna, och hade han bara varit smart nog att sälja dom på Tradera så hade han nog kunnat få det dubbla för dom...

Själv tillhör jag en av dom som inte fått tag i biljett, men jag är inte beredd att hosta upp ockerpriser för att se matchen på plats, utan jag tänker följa matchen på tv. Skulle det nu vara så att drömscenariot skulle slå in med Redhawksvinst ikväll samtidigt som Leksand och Brynäs spelar oavgjort så har jag ju inte så långt till segerfirandet.

Ett nytt vrålåk

Efter många om och men så gjorde jag slag i saken och köpte en gräsklippare så jag kan börja få iordning trädgården. Det är ju snart vår om man får tro väderleksrapporterna.

Flymo

Ett hektiskt dygn

Då har man varit hemma tre timmar efter resan till Mora och man kan ju lugnt säga att det har varit en känslomässig berg- och dalbana på denna resan. Det kändes bra på vägen upp och den här känslan av att nu jävlar knyter vi näven och fixar detta omgav oss. Väl på plats så var det mer en känsla av nervositet som spred sig och med tanke på vad som hänt under natten i Mora med första gänget upp så visste man inte riktigt vad som skulle hända.

När matchen väl började så spelade Redhawks bra i tio minuter, även om man inte lyckades utnyttja tre powerplay, och när man vips fick ett boxplay så kom 0-1 som ett brev på posten. Resten var bara pinsamt att titta på då Malmö vek ner sig T O T A L T och låg under med 0-3 efter en bit in i andra. När man sen lyckas göra 1-3 så går det tio jävla sekunder innan Jani Hurme tappar in en puck...

Lite hopp tändes när man gjorde 2-4 och 3-4, och när upphämtningen till 4-4 var ett faktum så var känslan att man skulle vinna detta. Dock så bränner man ett nytt powerplayläge med mindre än fem minuter kvar och istället petar Mora in 4-5 men två minuter kvar på ett sätt som Jani Hurme får ta på sig skulden av att släppa in. 4-4 hade betytt att Mora varit helt borta och Malmö skulle haft lite andrum. Men nu ser det utan tvekan kört ut.

Rölge måste slås imorgon och sen om inte alla resultaten går vägen imorgon i övriga matcher så är minst en poäng nödvändig i Leksand på torsdag. Rögle och Brynäs har just nu slagläge. Dock leder Redhawks fortfarande serien och behöver bara göra sitt jobb för att detta ska gå vägen, men inget på dom två senaste matcherna har tytt på att dom ska klara av det...

Jag behöver väl inte säga att det var en tung bussresa hem?

Snart dags för avfärd

Jag har knappt pallat skriva något sen Malmös höst oväntade förlust mot Västerås igår, men nu känns det ändå lite som att verkligheten har kommit ifatt mig. Samtidigt måste man se det från den ljusa sidan, vi leder fortfarande tabellen och har allt i egna händer!

Inatt blir det avfärd norrut, närmare bestämt 71 mil norrut till FM Mattsson Arena där Redhawks ska ta sig an Mora i ett nytt försök att komma steget närmare ett säkrat Elitseriekontrakt. Det lär bli en del Malmösupportrar i Mora imorgon och minst två minibussar har kommit fram idag.

Detta är lite av en måstematch för Mora med eftersom ett poängtapp här med största sannolikhet betyder spel i Allsvenska nästa säsong. Samma sak gäller för Leksand som tar emot ett pånyttfött Västerås samtidigt som Brynäs ska åka till Ängelholm och tampas med ett Rögle i medvind, som dessutom har häng på en Elitserieplats.

Som sagt, tre väldigt viktiga matcher imorgon!

Snacka om att ha en dålig dag


Ofrivilligt uppehåll

Då är man tillbaks online efter ett par dagars ofrivilligt uppehåll. Tydligen skulle bloggens servrar uppgraderas eller bytas ut, och detta hade jag ingen aning om då ingen information hade gått ut om det. Så här satt man och svor och hade sig eftersom man inte kunde logga in och för att man fick allehanda felmeddelanden. Nu verkar dock allt vara åtgärdat och jag tänker köra på som vanligt.

Helgen har varit lugn annars och jag har försökt att plugga inför min tenta nästa vecka. Det går väl sådär, men jag tänker gräva ner mig i massagehistorians hemligheter och sen försöka plugga in alla indikationer, relativa kontraindikationer samt absoluta kontraindikationer...

RSS 2.0