Vristskott?

Satt och läste igenom onlinerapporteringen från AIK-matchen och vid 40-minutersstrecket så hittar jag följande:

"Bra vristskott från Jarrett och Svensson får till en retur men Danielsson plockar den..."

Hur skjuter man ett vristskott i hockey?
Om det blir mål på ett vristskott - döms det bort för fot då? Kanske en fråga för Funhagen på RS96.

Jag fattar ju att hon menar ett wristshot, men det heter handledsskott på svenska, och bör man inte som pressansvarig ha bättre koll på vad saker och ting heter?

Tillbax i Skåne

Nu rullar vi in på Resecentrum i Hässleholm och nu känns det att man snart är hemma! Nu är det bara Lund kvar innan man är tillbax i sitt kära Malmö.

Pokern gick åt helvete och det känns som om jag inte fått en bra hand på ett halvår... När jag väl får en bra hand så åker man ut på något osannorlikt. Men men... det vänder alltid i poker - frågan för min del är bara när.

Pendeltåg

Samtidigt som det börjar mörkna allt mer ute så kryper vi fram i snigelfart eftersom ett sketet pendeltåg ligger framför oss och blockerar vår väg. Jag vet inte riktigt var vi befinner oss mer än att vi är i dom Småländska urskogarna, troligtvis i närheten av Nässjö. Två timmar till ankomst på Malmö C enligt tidtabellen.

Linköping nästa

Då närmar vi oss Linköping och av pokerspelandet blev det inte mycket, mest beroende på Monzas dåliga dator i samband med en ganska begränsad uppkoppling här i första klass.

Utsikten är inget att hurra över heller, då det mesta är mulet och grådaskigt här.

På väg hem

Då har man precis rullat ut från Stockholm C med X2000 på väg hem mot Malmö. Ska bli skönt att komma hem igen efter en lång helg. Jag är ganska nöjd med att ha en biljett i första klass på hemvägen istället för på hitresan. SJ är dessutom generösa nog att ha gratis internet i första klass.

Nu ska jag och Monza lira lite poker...

Ombudsgalan och Staffanstorp är en förort till Malmö

Sitter här Globe Hotel i rum 955 och försöker sammanfatta dagen galenskaper. Upp tidigt som fan för att åka kommunalt till Malmö C för att där sedan hoppa på X2000 mot Stockholm. Försökte sova ombord på tåget men det gick sådär... Hann dessutom bara slänga i mig ett glas apelsinjuice efter Freddes 25-årspartaj igår och var därför ganska utsvulten vid ankomsten till den Kungliga huvudstaden.

Väl på plats på Globe Hotel så bjuds det på lunch som bestod av ett torrt kycklingspett som man motvilligt fick käka upp eftersom man kände sig som en oälskad och utsvulten somalier. Men eftersom man visste att det skulle bli bra käk senare på kvällen så klagade man inte.

Efter den torftiga lunchen så var det dags för lite information från Svenska Spel som inte var direkt intressant och när det var dags för grupparbete så smet jag ifrån eftersom jag tänkte gå på Hovet och se AIK-Malmö Redhawks. Jag gick till biljettkontoret och köpte en biljett och när jag kom fram till min ingång så vängde bussen från Malmö in samtidigt! Superbra tajmat. Matchen i sig var ingen rolig historia där Malmö vann trots att man spelat pissedåligt i 55 minuter. Att Byström får förtroende från tränarna är fanimej ett stort jävla mysterium. Inne på alla tre baklängesmålen utan åtgärd från herrarna Bendelin/Simensen. Dåligt...

Som om det inte var nog att Malmö spelade dåligt så var det ett par rötägg från Gnagarklacken som ville över och jiddra med oss så ordningvakterna hade fullt upp. Lagom kul för oss som inte skulle med bussen sen. Blev lite av ett gatlopp, men allt gick bra.

Hann precis upp om på hotelrummet för att svida om innan brandlarmet gick på tionde våningen. Någon klåpare hade strukit sina kläder och släppt ut röken in korridoren så larmet gick. Bravo!

Efter många om och men så kom jag till sist ner på Ombudsgalan där jag skulle sitta vid bord 47, som senare skulle visa sig vara ett Skånebord. Lomma, Hörby och Malmö var reprensenterade. Menyn för kvällen bestod av följande:

Kvällsmeny
Löjrom och stekta blinier med gräddfil, gräslök och citron.
Santa Helena, Sauvignon Blanc, Chile

Huvudrätt
Svampfärserad kyckling med pancetta, serverad med potatis- och polentakaka, rostad paprika samt tomatsky garnerad med färsk spenat och syltad rödlök.
Santa Helena, Cabernet Sauvignon, Chile

Kaffe & Dessert
Pannacotta med tre smaker; Kokos, ingefära och citrongräs, serverad med ananassallad.
Santa Helena, Late Harvest, Chile

Som ni kan utläsa av det så var det en riktig ordenligt god galamiddag vi fick samtidigt som idel kändisar uppträdde och delade ut diverse priser. Vi blev roade av konferencierna Pierre Jonsson och Tommy Wahlgren samt artisterna Måns Zelmerlöw, Sanna Nielsen och Marie Picasso. Alla dessa artister sjöng dessutom live på efterfesten.

Precis när efterfesten ska börja så dyker ett bekant ansikte upp framför mig och där står ingen mindre än en f.d. Stanstadspelare, som för säkerhets skull skall förbli anonym och undrar vad jag gör där. Efter en del skitsnack och skvaller så garvar vi båda gott och äntrar dansgolvet. Efter en Vodka Redbull och två glas vin tackar jag för mig och beger mig, via korvutdelningen, upp till mitt kära hotellrum där jag nu skriver dessa rader.

Kort sagt kan man säga att det har varit en trevlig kväll med en massa kul folk och imorgon blir det hemresa och förhoppningsvis förlöper den utan några större problem.


Utan anmärkning

Då var vrålåket nybesiktigat och den gick igenom utan anmärkning. Känns skönt att börja veckan med en sådan positiv sak, särskilt eftersom jag hade lite onda aningar om att det möjligen ine stod rätt till med vissa saker. Dock så ska jag fylla på motorolja och tvätta bilen för det, om något, behövs verkligen...

Infångad x2

Vilken konstig dag det har varit idag... Först börjar den med att jag lyckas  fånga råttan som rymde när jag matade ormarna den 13/1. Jag köpte en råttfälla på Jula igår och apterade denna fyndiga konstruktion med en bit ost innan det var dags för barnens dagistransport imorse. Eftersom jag inte hört något av råttan så utgick jag från att den låg och tryckte i ett hörn någonstans och hade därför inga förhoppningar på att något skulle hände förrän tidigast inatt, men döm då om min förvåning när jag såg en utlöst fälla med en död råtta i när jag kom hem från dagis.

Nu kan man äntligen ha sovrumsdörren öppen igen på nätterna. Jag tycker det har varit lite väl varmt i rummet och därför har man sovit därefter med. Nåja, råttan fattade inte vad som hände och en av mina Kungspyton fick ett litet extra mål mat.

Jag fattade inget heller när jag skulle gå till jobb och kom ner till garagedörren och min tagg inte funkade. Hmm... Jaja, det är väl bara att gå runt och in från framsidan. Inte en chans att det funkade... Det gick inte ens att komma ut från området! Det är ett jävla dumt system eftersom man spärrat allt användande av nycklar och har inget backupsystem till det befintliga skitsystemet. Det gick varken att komma in eller ut och där stod man som ett fån och försökte klura ut hur man skulle komma till jobb.

Det är inte första gången det strular med taggarna och det får fan inte hålla på så. Tänk om man kommer hem sent som fan och vaktmästarna inte är på plats. Nej, se till att man kan använda sin nyckel om systemet inte fungerar och se till att göra det nu!

Stiltje

Man kan ju utan tvekan säga att det råder stiltje både på spelarmarknaden och här i min blogg. Det förstnämnda kan jag inte påverka ett dugg men bloggskrivandet vet jag att jag varit allt annat än flitig med, dock så har jag haft ett fullspäckat schema med en massa dömningar och lite annat vid sidan om.

Helgen var lugn men fick ett ganska tråkigt slut, men förhoppningsvis så tänker berörda parter ta tag i problemet annars så blir inte framtiden rolig.

Imorgon möter Redhawks Borås hemma och allt annat en seger är en skräll, men vi ska ju inte glömma att Borås faktiskt gnetar på bra och har tagit poäng av Rögle i tre matcher av tre möjliga. Det är ju, i ärlighetens namn, mer än vad Redhawks lyckats med...

Troligtvis börjar det hända saker nu under veckan så det är väl bara att vänta med spänning och se vem som lämnar och vem som ersätter.

Målvaktsfrågan

Det har pratats länge om Emil Lundgrens vara eller icke vara i Malmö Redhawks nu och jag tänkte lufta mina tankar i just målvaktsfrågan. Inför säsongen hade jag höga förhoppningar på Jani Hurme då jag sett honom spela i NHL innan och varit bra där och mycket riktigt så började han säsongen på ett bra sätt med ett lugnt och stabilt agerande, för att sedan verka mätt och oinspirerad ut. I vissa matcher har han rent ut sagt varit riktigt dålig med, och sen ska inte inte glömma hans labila psyke som visade sig ganska tydligt i matcherna mot Bofors och Rögle.

Emil Lundgren är inget jag värderar särskilt högt och det är definitivt ingen målvakt jag skulle vilja ha i mål, eller i närheten av avbytarbåset för den delen, i en Kvalserie. Enligt rapporter så duger han knappt i J20-laget.

Egentligen så skulle vem som helst nästan passa in som backup till Hurme men om man nu ändå ska ha åsikter om det så kan jag ju presentera mina önskemålvakter, som faktiskt inte skulle vara helt orealistiska att kunna få hit antingen som förstekeeper eller som dörrvakt.

Alex Auld blev tradad till Boston Bruins från Phoenix Coyotes i utbyte mot forwarden Nate DiCasmirro och ett val i femte rundan i 2009 års draft. Auld spelade nio matcher för Phoenix innan han bler nerskickad till AHL, där ville han dock inte spela. Jag tror dock inte att han kommer få spela särskilt mycket i Boston heller eftersom dom redan har en storspelande Tim Thomas, jättetalangen Tuukka Rask och Manny Fernadez i truppen. Skulle nu Alex Auld mot förmodan få speltid i Boston så lär en av dom andra, troligtvis Manny Fernadez, röra på sig och det är ju också en förstärkning oavsett vem det blir. Auld har stått nio matcher så här långt efter traden.

Robert Müller är en annan målvakt jag följt en längre tid och som jag tycker väldigt bra. Jag tror dock att han blir en svårare nöt att lösa än någon av Auld eller Fernandez eftersom han är förstekeeper i Kölner Haie i DEL. Köln är dessutom ett topplag som har chansen att vinna mästerskapet. Müller debuterade tidigt i det tyska landslaget och han är i det närmaste bofast där och får bara öppna båsdörren om man lyckas få över Kölzig från Washington till något VM eller OS.

Oskar Alsenfelt är en yngre förmåga som faktiskt redan finns i Malmö, närmare bestämt i Pantern där han gjort bra ifrån sig. Klasser bättre än Emil Lundgren och har faktiskt en hel del istid denna säsong. Bra backup till Hurme och ett framtidslöfte.

Den stora frågan är väl egentligen om Hurme är en målvakt att luta sig mot när det hettar till, då han i mitt tycke inte varit särskilt bra när Redhawks mött lite tuffare motstånd.  

Inte New York - snarare Old York

Det verkar som Malmö Redhawks har siktat in sig på en kanadensisk back istället för Mikko Peltola vid namn Jason York. Även om han har en ganska diger meritlista på sitt CV så känns det ändå lite som ännu en typisk Redhawksvärvning - gammal avdankad lirare som har haft sina bästa produktionsår bakom sig - även om Jason York är ett helt år yngre än Mikko Peltola. Dessutom ska det tilläggas att Jason York inte lirat hockey det senaste året.

Till hans försvar så passar han dock in på värvningsmallen, d.v.s. att han är en rightskytt. I mitt tycke så känns detta som en stor fet Jason Woolley-varning... Dock så anser jag att alla ska få chansen att visa vad man går för men samtidigt så är det en tunn linje att gå på nu när kvalserien närmar sig och det är dumt att låsa pengar på osäkra kort.

Ett annat namn som figurerat löst är Justin Morrison som lirat i Frölunda innan men det är lite samma sak där, en ålderstigen och dessutom väldigt skadebenägen spelare är inget vi behöver. Då ser jag hellre att man lägger lite extra cash på att få hit  Romano Lemm eller Brandon Bochenski.

Jussi Heikkinen verkar man dock inte vara så sugna på efter matchen i Ängelholm där han tydligen inte var särskilt bra och enligt hans agent Bjarne Lund så har Malmö inte varit i kontakt med honom. Han berättar dock att Björklöven är dom enda som kommit med en konkret förfrågan så det är väl troligast att Heikkinen hamnar där.

Ingen Peltola

Malmö Redhawks har tydligen gjort helt om i Mikko Peltola-affären, trots att allt var i princip klart, och riktat blickar mot något annat. Envisa rykten placerar Nyköpings back Jussi Heikkinen hos Redhawks och för att ytterligare spä på detta rykte så sågs sportchef Andersson och Timo Lahtinen i Ängelholms Ishall igår när Rögle mötte, just det, Nyköping.

Jussi Heikkinen kan vara ett bra kap på backsidan men han kan lika gärna vara en flopp. Han har dock hyfsade siffror fast han lirar i ett bottenlag. Jag har lite blandade känslor om denna eventuella värvningen, men jag ser hellre en Heikkinen i lagen än vissa av våra nuvarande säkerhetsrisker. Det var ju ganska tydligt igår när Redhawks torskade mot Växjö vem som var dåliga i egen zon.

Rastafrillan Anson Carter har blivit löst från sin nuvarande klubb och det, om något, skulle ju vara ett riktigt kap! Killen har massor av rutin både från NHL, landslag och annat, plus att han faktiskt gör en hel del mål. Landar sportchef Andersson honom så ska jag personligen överlämna en present till honom.

Det har varit förvånansvärt tyst på rykten dom senaste dagarna men förhoppningsvis kommer det igång snart.

Miljöombyte

Jag tror jag skulle må riktigt bra av ett miljöombyte, gärna så snart så möjligt för jag känner mig helt ur form just nu. Det är mycket saker och händelser som spätt på det hela den senaste tiden och nu känns det bara som jag vill göra något annat. Frågan är bara vad... Plugga? Jobba utomlands? Resa runt?

Egentligen skulle jag nog vilja göra alla tre alternativen men det känns lite orealistiskt. Man kanske kan lyckas med två av tre om man tar språkstudier utomlands. Jag har funderat lite på spanska i Ecuador eller möjligen lite engelska på Malta. Det ska i varje fall inte vara en turistort med en massa fulla och skräniga typer, eftersom det är något jag inte gillar.

Ett nytt jobb hade inte varit fel heller men alla arbetsgivare vill ju att man ska vara 18-22 år och ha full universitetsutbildning och gärna sex till åtta år arbetslivserfarenhet för att man ska vara attraktiv för just deras tjänst. Gå själv in på AMS och kolla på lite platsannonser så kan man lätt se vilka som faller på sin egen orimlighet.

Jag borde nog ta ett jobb där jag inte har så mycket kontakt med människor för ju mer jag har det nu desto mer förakt för jag för folk. För varje dag som går blir jag mer och mer övertygad om att folk inte gör sig dumma, utan att dom helt enkelt verkligen är så dumma som dom verkar.


Se det snöar

Knappt tre dagar in på det nya året så dök snön upp, om än i väldigt små mängder, tillsammans med den där bitande kylan som är så typisk för Skåne. Just nu skulle jag tippa på att det är typ -5 grader ute och med en ilsket bitande ostanvind så känns det mer som ungefär -15. Ska bli kul om detta fortsätter, med tanke på hur det brukar se ut när det kommer vitt puder i Skåne.

Mikko Peltola

Redhawks har tydligen värvat Mikko Peltola och även om han kanske fortfarande levererar så känns det som en typiskt Redhawksvärving, en gammal återvändare - i detta fallet 38 år - som man fortfarande hoppas har ett s.k. klubbhjärta. Personligen tror jag inte det kommer att vara en lysande värvning, även om jag hoppas att han blir det, utan jag skulle hellre vilja se en yngre förmåga som gärna är rightare. Som t.ex. Brandon Bochenski

Dessutom så skulle jag må väsentligt bättre om Redhawks värvade en keeper till eftersom Emil Lundgren knappast håller måttet om han skulle behöva bli inslängd i målet vid en eventuell skada, eller matchstraff, på Jani Hurme. Med tanke på att man verkar vilja ha gamla rävar som lirat för föreningen innan så kan man kanske övertala Roger Nordström till en comeback? Han är omöjligt sämre än Emil Lundgren och han bor väl nere i Skanör så det är väl nästan så bra det kan bli.

Vi får väl se vad sportchef Andersson kan hitta på här under januari, men ska det fortsätta i denna stilen så sätter jag inte mycket hopp till att vi är något av topplagen i Kvalserien.

RSS 2.0