Viktor Sundström är min hjälte

Satt och följde Malmö Redhawks J20-lag på Swehockey i deras andra möte med Skellefteå AIK i åttondelsfinalen, där Malmö ledde med 1-0 i matcher efter vinsten i tisdags. Dagens match var jämn i målprotokollet men Malmö sköt betydligt mindre skott mot Johan Johansson i Skellefteås mål. Efter första perioden hade man lyckats göra te mål på fem skott.

Båda lagen följdes åt målmässigt men Redhawks verkade ha avgjort matchen med nio minuter kvar men två olyckliga utvisningar gjorde så att Skellefteå fick spela powerplay. Man klarade av Emil Turessons holdingutvisning, men Skellefteå chansade med att plocka ut målvakten när Robin Weihager blev utvisad för hooking så klarade man inte av att reda ut att spela fyra mot sex.

Efter tre spelade perioder så stod det 5-5 och övertid väntade. Det började bra för Malmö som fick två utvisningar med sig men dessvärre kunde man inte avgöra i powerplay. Inte helt oväntat så drabbade nästa utvisning Redhawks men den klarade man av och efter 11:20 in i förlängningen så avgjorde Viktor Sundström för Malmö och såg till att man gick till kvartsfinal.

Vem man får i kvarten är inte klart än men jag kan garantera att jag kommer finnas på plats för att leverera bilder från matchen! Gör en insats på tisdag och kom till Is-Stadion och stötta J20-grabbarna för det är dom väl värda!