Tillbaks i vardagsrutinerna

Jaha... då var man hemma i kylan igen efter en vecka i Gambia. Hade en helt underbar vecka med en massa garv och upptåg. Jag kunde dessutom konstatera att Gambias egen bier JulBrew fortfarande är lika god som billig! Det kändes nästan som en klassträff där man träffade alla gamla vänner och bekanta som fortfarande jobbade kvar; Lamin i poolbaren, Shabba som nöjesgeneral, Francis som hotellchef och Mbajie med sitt goda mint-te. Som en bonus till det så träffade vi Pat och Julie som också var där när vi var nere sist!

Veckan kantades av diverse aktiviteter som t.ex. Abuko, ett besök hos Noah på hans ormfarm i Kartong och diverse restaurantbesök, bl.a. hos Danilo på Italian Connection som fortfarande vet jur man både hanterar gäster och lagar magiskt god mat.

Vädret lämnade inget att klaga på och det var sol och en skön värme. Temperaturen låg väl ungefär på 30-34 grader under dagen och 26-28 på natten med en svag fläktande vind. Hur mysigt som helst!

Det blev ju en hel del djur under resan och jag fick faktiskt stifta bekantskap med ett par nya arter och det är ju alltid kul! Fick även syn på ett par sköldpaddor som jag inte sett förr. Annars var det i vanlig ordningen sjukt många fågelarter, fjärilar, ödlor, spindlar och ormar. En och annan krokodil och ett par apor såg jag med. Kunde även konstatera att gamar är ganska stora och ser ganska roliga ut när man är ett par meter ifrån dom.

Väl hemma igen kan man konstatera att jag hellre stannat kvar i Gambia en vecka till (minst...) istället för att komma hem till detta kyliga land med regn och rusk. Men nu är man som sagt tillbaks i vardagens rutiner med jobb och dylikt. Knappt en månad kvar till Jul, helt sanslöst om man tänker efter... var blir tiden av?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0