Råttjakt, Match 1:3

Då var det änltligen dags för J20-slutspel och AIK skulle stå för motståndet. Detta innebar att Redhawks gamla tränare Bobo Simensen skulle komma tillbaks till arenan där han inte vann så himla mycket som huvudtränare för Redhawks, och det var ingen som hade en tanke på att han skulle åka hem med en vinst i bagaget idag heller.

Matchen började dock ganska illa för Peter Hallin, linjeman från Helsingborg, som efter 57 sekunders spel hamnade illa i en situation och bröt vadbenet. Efter en stund kom man fram till att slutföra matchen med två domare. Inte helt oväntat så var spelet ganska avslaget efter olyckan, men efter en kvart så kunde Emil Sylvegård spräcka nollan och ge Malmö ledningen.

Andra perioden har vid flertalet gånger varit ett gissel för Redhawks då man tappat till synes klara ledningar, och även om 1-0 inte är en stor ledning, så skulle den också tappas som så många gånger tidigare. AIK vände 1-0 till 1-2 på åtta minuter och det kändes lite uppgivet i Malmös bås. Detta ändrades dock snabbt när Ponthus Westerholm kvitterade bara någon minut senare.

Efter kvitteringen kändes det lite som det blev ett ställningskrig då inget av lagen egentligen kom någonstans, men AIK fick verkligen chanser att dra ifrån då Redhawks drabbades av fyra raka utvisningar. AIKs powerplay var inte bra, och när man väl kom till avslut så fanns Fabian Sivnert där och avstyrde. Malmö tog över mer och mer, stärkta av sitt stabila boxplay, och efter en forcering dom fem sista minuterna så lyckades man sätta segerpucken med 49 sekunder kvar av matchen.

+++: Henrik Sandmark, riktigt jävla bra idag! Tar sitt ansvar defensivt och skapar en del chanser framåt. Ledde forceringen i slutet där han skapar lägen, och hade nog tre-fyra farliga skott själv.

++: Roger Ohlsson, en helt underbar tvåvägscenter att titta på. Jobbar frenetiskt i både defensiven och offensiven. Gillar att dela ut tacklingar när läge ges och är inte heller rädd för att ta stryk framför mål.

+: Fabian Sivnert, även om han var lite skyldig till AIKs kvitteringsmål, så tog han det han skulle och höll Malmö kvar i matchen.

-: Period 2,
kan man bara få bort P2-spöket så kan detta bli ett roligt slutspel. Alldeles för många ledningar har tappats under säsongen i just denna perioden.