Malmö Redhawks - Linköping

Ännu en snöplig förlust kan läggas i bagaget för grabbarna i J20. 3-6 mot ett allt annat än bra Linköping är inte direkt det som behövs nu i serien om man ska gå vidare till Super 8, och nu måste det börjas att produceras segrar om det inte ska behöva bli bakvägen till ett eventuellt slutspel i vår.

Malmö började bäst och tog rättvist ledningen med 1-0 genom Adam Strandh, Linköping kvitterade en stund senare på ett, i mina ögon, ganska tveksamt domslut. Fabian Sivnert i Malmömålet blir klart påkörd innan pucken slås i mål och det var en sådan kraftig sammanstötning så hans hjälm flög av. Ni får döma själv av bilderna.

Andra perioden var en grötig historia och utvisningarna avlöste varandra stup i kvarten och än än gång så klickar Malmös powerplay. Där är helt klart något som saknas, frågan är bara vad. Man släpper in både 1-2 och 1-3 innan Victor Svensson reducerar till 2-3.

Tredje perioden börjar ungefär på samma sätt som andra med en massa utvisningar som rycker sönder matchen. Malmö för spelet men lyckas inte med avsluten förrän Dennis Palm, av alla människor, trycker in kvitteringen i powerplay! Skönt med lite utdelning för en gångs skull och kanske skulle man fixa ännu en ny återhämning efter underläge. Dock så slappnade man av aningen för mycket och Linköping kunde göra 3-4 med två minuter kvar i ett ströanfall, så Malmö fick satsa allt på ett kort och man spelade sex mot fem bara för att släppa in två mål i tom kasse.

Surt som fan, men det är så i sportens värld!

+++: Victor Svensson: Fortsätter elda på och peppa sina lagkamrater och spelar med ett STORT hjärta.

++: Dennis Palm: Var bra matchen igenom och satten pricken över i:et med sitt PP-mål.

+: Hampus Gustafsson: Skapar massor som alltid.

-: Andreas Parastatidis: Dagens domare var inte konsekvent överhuvudtaget. Linköping får sin kvittering godkänd trots att Fabian Sivnert blir manglad precis innan det blir mål och Malmö får ett mål underkänt för man kört på LHC:s keeper trots att bilderna visar att det inte är någon i närheten av honom när pucken går i mål.

Alexander Rönnberg

Linköpings omtalade kvittering till 1-1

Adam Strandh

Malmös bortdömda mål. Jämför själv...

Adam Strandh styr elegant pucken i mål

Dennis Palm är kanske inte lika elegant, men väl distinkt när han trycker in 3-3