Malmö Redhawks - HV71

Var och bevittnade Redhawks J20 idag och med tanke på motståndet så hade jag forhoppningar på att det kunde bli en bra match. Malmö började klart piggast med efter cirka tio minuter in i första perioden så fick man spela tre mot fem vid två tillfällen och då blev man straffade direkt av HV71. 0-2 kändes väl inte helt omöjligt eftersom HV71 inte visade något särskilt bra spel när man inte var i powerplay.

I andra perioden så fortsatte Malmös utvisningsbekymmer men samtidigt skulle detta bli en vändning i denna matchen. Alexander Rönnlund skickar iväg en rensning som tar plexit och får en väldigt annorlunda riktning som i sin tur ställer Martin Pettersson i HV-målet. Han dyker desperat efter pucken och får tag i den bara för att se en medspelare valla den mot tom kasse igen. Malmö jublar för mål och dömaren blåser mål. Domarna är inte direkt välplacerade och det gör HV-spelarna vansinniga... Det blir jättediskussioner om pucken var inne, och hur domarna kunde se det.

Domaren hävdar dock bestämt att pucken var inne och målet blir godkänt. Jag tycker ju dock att Markus Svensson i Malmömålet skulle haft en assist på målet. En stund senare kommer kvitteringen signerad en av mina favoritspelare, Jan Urbas, med stor hjälp av att pucken vallas på domaren och Malmö är med i matchen igen. Dock slutar sista perioden mållös och matchen går till förlängning som också slutar mållöst och matchen måste avgöras på straffar. Markus Svensson spelar strålande i kassen och Victor Svensson smäller in en helt underbar straff, men HV kvitterar i sista rundan genom deras kapten Robin Karlsson. Malmö avgör dock med sin sista straff slagen av Hampus Gusafsson och segern är bärgad!