Malmö Redhawks - Södertälje

Ny match idag och Södertälje stod för motståndet. Malmö kom till spel med endast tolv utespelare, ja ni läste rätt, tolv utespelare. Detta var på grund av att J18 hade en hyperviktig match i sin serie idag. Trots manfallet så var det betydligt bättre tempo idag än det var i gårdagens match och man slet verkligen i varje byte.

Södertälje hade en lite konstig inställning till matchen och slog mest långpuckar hela tiden, men kunde trots det gå till pausvila med 1-0 efter att Malmö bjudit dom på ett fem mot tre läge. 0-2 kom precis efter att halva matchen gått, men Malmö hade haft en del chanser innan dess som man tyvärr hade missat. Med knappa fyra minuter kvar så krigade Victor Svensson in reduceringen för Redhawks och så var man helt plötsligt med i matchen igen.

En liten stund in i tredje perioden kom också kvitteringen via Jan Urbas, som annars var ganska blek idag, assisterad av Adam Strandh och Linus Molin. Tyvärr så tog det roliga slut där då man bjöd Södertälje på ett nytt powerplay och där släppte in 3-2. Södertälje kunde sedan fastställa slutresultatet 4-2 i tom bur.

+++: Laginsatsen, att man kämpar på såpass bra med så lite spelare är värt en eloge! Tolv tappra krigare slet för vinst i 60 minuter, men tyvärr räckte det inte ända fram idag. Nya tag nästa gång.

++: Dennis Palm, inte målskytt idag men vilket ansvar han tog. Ibland så trodde man att han var klonad eftersom han dök upp överallt på planen. Räddade dessutom ett givet mål för SSK. Bra!

+: Adam Strandh, jag har nog inte sett honom så här bra innan. Grovjobbare som idag ordnade fram ett mål åt Jan Urbas.

-: Malmös powerplay,
detta är rent ut sagt för dåligt om inte helt obefintligt. Man får en massa läge att göra mål och dra ifrån, alternativt komma ikapp, men man saknar förmågan att utnyttja detta. Utan ett fungerande PP vinner man inga matcher...