Malmö Redhawks - Huddinge

Juniorerna lyckades med det a-laget misslyckades med igår, nämligen att besegra Huddinge. Slutresultatet skrevs till 7-3 och hade Malmö bara spelat lite mer koncentrerat i första perioden så hade det mycket väl kunnat bli större siffror. Matchen i sig var en konstig historia med ett sömnpiller till första halva för att sedan avslutas i ett rejält målkalas. Första perioden var ett rejält sömnpiller med få ordentliga chanser, ändå lyckas Huddinge gå till pausvila med ledning 2-0 efter två ganska billiga mål.

Alexander Bengtsson fick en rejäl uppläxning av coach Olsson som tyckte att han kunde börja öppna munnen och sluta släppa så billiga returer. Det verkade göra susen då målvaktsspelet började se stabilare ut efter det.

Malmö öste på i andra perioden och gick fram till 3-2, och stundtals dominerade man fullständigt på banan. Men som vanligt i hockey så går det inte att slappna av, så knappt en halvminut efter ledningsmålet så stod det 3-3. Det skulle visa sig vara ett betydelselöst mål eftersom Malmö bara fortsatte trampa på och när perioden var slut så stod det 5-3 till Redhawks.

Precis innan pausvilan kom Jan Urbas lite fel in i en situation och en Huddingespelare åkte in i sargen olyckligt, med en hjärnskakning till följd, och ingen av domare såg riktigt vad som hände. Trots denna detalj så skickas den gode Urbas ut på matchstraff för boarding. Jag ställer mig följande fråga - om man inte riktigt ser vad som händer, hur kan man då välja att dela ut ett matchstraff? Ja, där är lite kontakt med Urbas arm så han åker in i planket men det är ingen tackling. Ja, killen skadar sig, men det var mest olyckliga omständigheter. Jag hade svalt att han åkte på en tvåa max OM man nu skulle ta något överhuvudtaget.

Jag är inte den som gillar gnälla på domare, men detta tyder på en stor portion av bristande känsla för spelet. Visst, kom gärna med argumentet att jag själv kan snöra på mig skridskorna och döma för det hade jag gärna gjort bara jag hade kunnat åka lite bättre. Någon som känner sig manad att lära mig?

Alla utvisningar hade dessutom bara drabbat Malmö trots att det inte var en särskilt ful match och det kändes också konstigt. Det var lite som om man gick och väntade på att domaren skulle plocka Huddingespelare till höger och vänster i sista perioden, och mycket riktigt, en efter en åkte dom ut även om Malmö också fick ett par till. Det mest upphetsande i tredje akten var ett litet slagsmål där Anton Blomkvist och Sebastian Pålsson tog sig an Alexander Andersson och Daniel Selin.

Malmö gör två mål dom sista tjugo minuterna men det kändes mest som om man ville spela av matchen för att ladda inför morgondagens möte med Södertälje.

+++: Jan Urbas, numera stolt innehavare av ett nytt uttryck - ett Urbas hattrick. Ett mål, en assist och ett matchstraff. Allt i samma period...

++: Jacob Gustafsson, slet som ett djur och det gav utdelning. 2+1 från hans klubba idag och det är bra när kaptenen visar vägen!

+: Victor Svensson / Anton Blomkvist, det tog ett tag men sen började dessa två elda på laget med en härlig frenesi. Svensson tog mycket ansvar framåt och det defensiva tog Blomkvist tag i. Man stod upp för sina lagkamrater bra och Blomkvist hann till och med att ta en fight i offensiv sarghörna.

-: Andreas Parastatidis, det är nu andra gången du hamnar här och det är inte utan skäl. Ingen kontinuitet i dömningen och en uppenbar bristade känsla för spelet skapar en enorm irritation både på isen och i båsen.