Blåst på konfekten

Satt och kollade på Leksand-Malmö på tv nyss och kan inget annat än förundras över domarens agerande. Jag vet att alla hakningar och sånt ska stävjas men detta var en parodi på en seriefinal... Det stod ganska tidigt klart att Björn Larsson från Ljusne inte pallade trycket i denna matchen för han lyckades visa ut Malmöspelare på sammanlagt 17 tvåminutare medan Leksand "bara" fick åtta tvåminutare. Dessutom var många av dom direkt felaktiga för att inte säga konstiga.

Jag vet av personlig erfarenhet och som domare själv, dock i innebandy, att saker och ting kan gå snett men man får inte överge sin roll som matchledare och bli en domare. Skillnaden här är ju glasklar - dömer du en match så letar du utvisningar och annat, men om du leder matchen så behöver du inte använda regelboken till punkt och pricka. Att sen den gode herr Larsson från Ljusne inte var ett dugg konsekvent gör ju inte saken bättre, för är det något som spelare kan gå igång på så är det just det.

Malmö lyckades dra på sig sex raka utvisningar innan Leksand fick sin första, och då ska man ju veta att en Malmöspelare fick en utvisning samtidigt. Det är dock ruggigt starkt av Malmö att klara spela en halv match borta mot Leksand med en man mindre på isen och nästan ändå knipa alla tre poängen. Leksand är ett bra lag, det är inget snack om den sak en, men man verkar ha förtvivlat svårt att vinna över Malmö.

Inramningen på kvällens match var sanslös med över 7000 på läktaren och ett massivt tifo. Ljudnivån var det inget fel på heller och publiken fick ju också se en helt galen match med tio mål. Synd bara att lagen var bättre än domaren idag... Nya tag i nästa match!

Man kan ju dock inte låta bli att fundera på hur det hade slutat om Malmö fått spela lite mer i fem mot fem...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0